Ο Πούτιν απειλεί ανοιχτά

*ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-NATO, ΑΝ Η ΔΥΣΗ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΜΕ ΔΥΤΙΚΑ ΟΠΛΑ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2024 8:21

ΜΟΣΧΑ
Ο Πούτιν δήλωσε ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία πλήγματα σε ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχει πάρει από τη Δύση, «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

«Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από δημοσιογράφο που καλύπτει τη ρωσική προεδρία.
«Αν αυτό ισχύει, τότε, λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή της φύσης της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα αντιμετωπίσουμε», είπε.
Η έγκριση από τη Δύση να χτυπήσει η Ουκρανία βαθιά μέσα στη Ρωσία «είναι μια απόφαση σχετικά με το αν οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη στρατιωτική σύγκρουση ή όχι».
Τα σχόλια του Πούτιν ήρθαν καθώς το Κίεβο πίεζε τη Δύση να παράσχει ισχυρότερα όπλα με λιγότερους περιορισμούς, αφού η Ρωσία συνεχίζει την προέλασή της στην ανατολική Ουκρανία.
Προχθές, σε ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως ο Άντονι Μπλίνκεν άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να δώσει την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί τα δυτικά όπλα για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.
ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΣΚ
Ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε σε αυτή τη δήλωση χθες που έγινε γνωστό ότι τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν στην αντεπίθεση στο Κουρσκ.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει ανακαταλάβει 10 χωριά στην περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, αυτά είναι τα: Απανασόφκα, Μπιαχόβο, Βισνιόφκα, Βικτορόφκα, Βνεζαπνόε, Γκορντέγιεφκα, Κρασνουκτιμπρσκόε, Ομπούχοβο, Σνάγκοστ και Ντεσιάτι Οκτιάμπρ.
Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΖΕΛΕΝΣΚΙ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στη ρωσική δυτική περιοχή του Κουρσκ, όπου το Κίεβο είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εισβολή τον περασμένο μήνα.
Είπε επίσης ότι η Ουκρανία ανέμενε μια αντεπίθεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass