ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ανησυχία για νέες ταραχές το Σαββατοκύριακο

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ 1.000 ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 8:41

ΛΟΝΔΙΝΟ
Οι βρετανικές αρχές παραμένουν «σε κατάσταση συναγερμού», παρά μια κάποια επιστροφή στην ηρεμία.

Ο νέος συναγερμός σημαίνει έπειτα από 10 ημέρες ρατσιστικών και ισλαμοφοβικών ταραχών σε ολόκληρη τη Βρετανία, με την κυβέρνηση να υπολογίζει σε γρήγορες καταδίκες από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποθαρρύνει έναν νέο γύρο επεισοδίων.
Όμως, ενόψει του Σαββατοκύριακου, η κυβέρνηση ανησυχεί ότι η επανέναρξη αγώνων του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα μπορούσε να προκαλέσει νέες εντάσεις, καθώς η ακροδεξιά διατηρεί ιστορικούς δεσμούς με ομάδες των χούλιγκαν.
Χθες το πρωί, διατηρώντας τον τόνο αποφασιστικότητας που έχει υιοθετήσει από την αρχή αυτής της κρίσης, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κάλεσε την αστυνομία να παραμείνει «σε κατάσταση συναγερμού», προκειμένου να «εγγυηθεί την ασφάλεια των κοινοτήτων μας».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές σε βρετανικά ΜΜΕ, στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα κέντρο διοίκησης της αστυνομίας του Λονδίνου.
Νωρίτερα, ο υπουργός Νικ Τόμας Σίμοντς είπε στο Sky News ότι επιπλέον 1.000 ειδικοί αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στη χώρα, ενόψει του Σαββατοκύριακου.
Χιλιάδες μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου έχουν κινητοποιηθεί από την περασμένη Τρίτη, που ξέσπασαν οι ταραχές, έπειτα από μια επίθεση με μαχαίρι στη βορειοδυτική Αγγλία, στην οποία σκοτώθηκαν τρία κοριτσάκια.
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Σχεδόν 500 άνθρωποι συνελήφθησαν, σε περίπου 150 ανθρώπους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και η Δικαιοσύνη ξεκίνησε να εκδίδει δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των ταραχοποιών.
Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε «απόλυτα πεπεισμένος» ότι αυτή η «γρήγορη» απάντηση εκ μέρους της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών είχε «πραγματικά αντίκτυπο» στην απουσία νέων βίαιων επεισοδίων στην Αγγλία από την Τρίτη. Ειδικά από τη στιγμή που ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα αναμεταδίδουν ορισμένες ακροαματικές διαδικασίες στα δικαστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων ανακοινώνονται οι ποινές σε ταραξίες, που έχουν ομολογήσει την ενοχή τους.
Σε πολλούς εξ αυτών έχουν επιβληθεί ποινές κάθειρξης πολλών ετών, επειδή συμμετείχαν στα επεισόδια και στις συγκρούσεις με την αστυνομία. Αναμένεται η ανακοίνωση των πρώτων ποινών για άτομα που κατηγορούνται για τις ταραχές
Για πρώτη φορά σήμερα, η βρετανική δικαιοσύνη αναμένεται να ανακοινώσει τις πρώτες ποινές σε βάρος ατόμων που κατηγορούνται ότι συνέβαλαν στη διασπορά των μηνυμάτων μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τις ταραχές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass