Συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2024 8:30

ΓΕΝΕΥΗ
Ένας Καναδός πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ, που σήμερα εργάζεται ως ειδικός σε θέματα που αφορούν τη Βόρεια Κορέα, συνελήφθη στην Ελβετία με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Τρία μεγάλα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, τις οποίες δεν κατονομάζουν, αναφέρουν ότι οι αρχές εκτιμούν πως δρούσε υπέρ της Κίνας.
Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από την κοινή έρευνα που έκαναν το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο ελβετικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Tamedia και ο ιστότοπος NK News που ασχολείται με ειδήσεις από τη Βόρεια Κορέα.
Η Γενική Εισαγγελία της Ελβετίας δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.
Ο ύποπτος ταξίδευε τακτικά στην Κίνα στο πλαίσιο της δουλειάς του ως σύμβουλος για περιβαλλοντικά θέματα. Συνελήφθη την άνοιξη με την υποψία της κατασκοπείας, σύμφωνα με το NK News, το οποίο έχει γραφεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Κορέα. Ο ιστότοπος δεν δημοσιοποίησε το όνομα του υπόπτου επειδή δεν έχει καταδικαστεί και οι ελβετικές αρχές δεν του έχουν ασκήσει δίωξη. Ο άνδρας αυτός, ηλικίας 50-60 ετών, κατοικεί μόνιμα στη Γενεύη. Παραμένει προφυλακισμένος εδώ και πολλούς μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Γενικής Εισαγγελίας, διευκρίνισε το NK.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass