ΚΡΕΜΛIΝΟ: F-16 που θα παραδοθούν στην Ουκρανία θα «καταρριφθούν»

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2024 8:11

ΜΟΣΧΑ
Η Ρωσία δήλωσε χθες  ως τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που έχει υποσχεθεί η Δύση στην Ουκρανία θα «καταρριφθούν», διευκρινίζοντας πως τα μαχητικά αυτά, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί, θα έχουν μικρό αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης.

«Δεν υπάρχει μαγικό φάρμακο ούτε [είναι] πανάκεια και οι αεροπορικές δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου δεν θα έχουν αυτήν την πανάκεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Τα αεροσκάφη αυτά (…) θα καταρριφθούν. Όμως, βέβαια, οι παραδόσεις αυτές μπορεί επίσης να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία των γεγονότων στο μέτωπο», πρόσθεσε. Η Ουκρανία ζητάει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια από τους Δυτικούς εταίρους της να της παραδώσουν F-16, που θεωρούνται ως το πετράδι του στέμματος στον εκτενή κατάλογο στρατιωτικού υλικού που ζήτησε το Κίεβο για την υποστήριξή του.
Το αμερικανικής κατασκευής μαχητικό φημίζεται για την ακρίβεια, την ταχύτητα και την ακτίνα δράσης του. Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ δεσμεύθηκαν να παράσχουν έναν μεταβαλλόμενο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών και εκπαιδεύουν εδώ και μήνες Ουκρανούς πιλότους και πληρώματα.                                     

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass