ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Εκπαιδεύονταν στρατιωτικά σε μυστικό στρατόπεδο

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2024 8:18

ΟΥΑΪΤ ΡΙΒΕΡ

Οι αρχές της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν την απέλαση 95 Λίβυων που συνελήφθησαν σε στρατόπεδο σε απομακρυσμένη περιοχή και πιστεύεται πως συμμετείχαν παράνομα σε στρατιωτική εκπαίδευση. Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εφόδου στο στρατόπεδο, σε αγροτικό τομέα της επαρχίας Μπουμαλάγκα (βορειοανατολικά), στα σύνορα με τη Μοζαμβίκη και το Ισουατίνι.

Η αστυνομία ανέφερε πως εισήλθαν στη Νότια Αφρική τον Απρίλιο, εφοδιασμένοι με βίζες που τους είχαν δοθεί ώστε να εκπαιδευτούν και να γίνουν φρουροί. Ωστόσο υπάρχουν υποψίες πως στην πραγματικότητα πήγαν να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι θεωρήσεις διαβατηρίων που τους είχαν δοθεί ακυρώθηκαν, διότι τις απέκτησαν «παράτυπα» στην Τυνησία κάνοντας «ψευδείς δηλώσεις». «Είναι σαφές πως η παρουσία τους εδώ είναι παράνομη. Επιθυμούμε να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό, αλλά ακολουθούμε τη νόμιμη διαδικασία», είπε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Σένζο Μτσούνου. «Όλα δείχνουν ότι (το στρατόπεδο) είναι μάλλον κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης, παρά κέντρο εκπαίδευσης φρουρών», εξήγησε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass