Κροκόδειλοι έρπουν σε πόλεις του Μεξικού

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ ΜΠΕΡΙΛ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2024 7:51

ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ
Οι έντονες βροχοπτώσεις που συνδέονται με τον τυφώνα Μπέριλ και την προηγούμενη τροπική καταιγίδα Alberto οδήγησαν τουλάχιστον 200 κροκόδειλους να εισέλθουν σε αστικές περιοχές στη βόρεια μεξικανική πολιτεία Tamaulipas, απέναντι από το Τέξας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι έχουν αιχμαλωτίσει και μεταφέρει περίπου 200 από τα μεγάλα ερπετά από τον Ιούνιο που έκανε την επέλασή της η καταιγίδα. Λίγο μετά το πέρασμά του έκανε και ο τυφώνας Μπέριλ πριν φτάσει στο νότιο Τέξας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
Οι αρχές δήλωσαν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις αύξησαν τη στάθμη των υδάτων στις παράκτιες λιμνοθάλασσες, με αποτέλεσμα τα ζώα να συρθούν σε πόλεις όπως το Tampico και οι κοντινές πόλεις Ciudad Madero και Altamira, όπου έχουν αιχμαλωτιστεί τουλάχιστον 165 κροκόδειλοι.
Η επικεφαλής του τμήματος περιβάλλοντος της πολιτείας Tamaulipas, Karina Lizeth Saldivar, ανέφερε σε δήλωσή της ότι «οι πρόσφατες βροχές αύξησαν τη στάθμη των υδάτων στα συστήματα λιμνοθαλασσών, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των θεάσεων κροκοδείλων».
Οι κροκόδειλοι αποτελούν προστατευόμενο είδος στο Μεξικό. Οι επιθέσεις από αυτούς στο Μεξικό είναι σπάνιες αλλά έχουν συμβεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass