Σύντομες ειδήσεις από τον κόσμο

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2024 8:41 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλ 2024 11:48

ΓΑΛΛΙΑ
Ανοιξε πυρ σε πάρτι γενεθλίων των γειτόνων του

ΠΑΡΙΣΙ

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ στο πάρτι γενεθλίων που είχαν οργανώσει οι γείτονές του, σε ένα χωριό της κεντρικής Γαλλίας, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η αστυνομία προσπαθεί να καταλάβει «το πώς και το γιατί» αυτής της τραγωδίας που σημειώθηκε στο Βοζέλ, μια κοινότητα στα δυτικά του Βισί, κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής για τα γενέθλια ενός 20χρονου.

Γύρω στις 21.30 το βράδυ, ένας γείτονας που δεν ήταν καλεσμένος στο πάρτι εμφανίστηκε στο δρομάκι που συνδέει το σπίτι του με εκείνο της οικογένειας και άνοιξε πυρ, ανέφερε ο εισαγγελέας του Μουλέν, ο Ζερόκ Πικ. Από τα πυρά σκοτώθηκαν ο 20χρονος, ο πατέρας του και ένας καλεσμένος ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Καμιά 15αριά προσκεκλημένοι, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, χρειάστηκαν ψυχολογική υποστήριξη. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο Βισί και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο δράστης, που χρησιμοποίησε ένα αεροβόλο πιστόλι, δεν είχε ποινικό μητρώο, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

 

ΚΕΝΥΑ
Σάκοι με διαμελισμένα πτώματα σε χωματερή
ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Άλλοι τρεις σάκοι που περιείχαν λείψανα γυναικών εντοπίστηκαν σε μια χωματερή, στην παραγκούπολη Μουκούρου, στα νότια του Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (DCI), οι τρεις σάκοι ενδέχεται να περιέχουν τις σορούς τουλάχιστον δύο γυναικών. Στον πρώτο βρέθηκαν δύο πόδια και στον δεύτερο δύο κορμοί. Ο τρίτος είχε άλλο ένα τμήμα ποδιού, από τον μηρό μέχρι τον γόνατο.
Υπό τα βλέμματα ενός οργισμένου πλήθους, αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στη χωματερή όπου βρέθηκαν πολλά διαμελισμένα πτώματα, τυλιγμένα σε πλαστικούς σάκους. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινή γνώμη ότι θα ερευνήσουμε σε βάθος και θα καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης, αλλά όχι μόνο, της πιθανότητας να πρόκειται για θύματα αίρεσης ή κατά συρροή δολοφόνου», πρόσθεσε η DCI.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νεκροί έπειτα από οικογενειακή διαμάχη
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός οικογενειακής διαμάχης σε κατοικία στο Αλμπσταντ της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από της εφημερίδες BILD και Südwest Presse, έπειτα από έντονο διαπληκτισμό, ένας άνδρας σκότωσε με πυροβόλο όπλο τρία μέλη της οικογένειάς του και αυτοκτόνησε. Η αστυνομία της περιοχής απέκλεισε το σημείο, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες.

 

ΙΡΑΚ
Μάχες δυνάμεων ασφαλείας με το ΙΚ
ΒΑΓΔΑΤΗ

Τρεις αστυνομικοί και στρατιωτικός σκοτώθηκαν στο κεντρικό Ιράκ κατά τη διάρκεια μαχών με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανακοίνωσαν αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας, διευκρινίζοντας πως συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη επιχειρήσεις. Οι εχθροπραξίες, στο πλαίσιο επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών στην επαρχία Ντιγιάλα, ξέσπασαν στον τομέα Χαν Μπάνι Σάαντ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα, τη Βαγδάτη.
Κάνοντας λόγο για εγχείρημα σε «δύσκολο έδαφος», κέντρο ενημέρωσης που εκπροσωπεί τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας τόνισε σε ανακοίνωσή του πως «ομάδα τρομοκρατών» έχει «περικυκλωθεί». «Συγκρούσεις» είχαν αποτέλεσμα να υποστούν απώλειες τόσο οι τζιχαντιστές, όσο και οι δυνάμεις ασφαλείας, συνεχίζει η ανακοίνωση, που δεν δίνει κάποιον συγκεκριμένο απολογισμό, ενώ τονίζει πως συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στρατιώτης και τρεις αστυνομικοί, ανάμεσά τους αξιωματικός, σκοτώθηκαν «στις συγκρούσεις σε εξέλιξη με το Νταές», χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά.
Αναφέρθηκε επίσης σε τουλάχιστον τρεις νεκρούς στις τάξεις των τζιχαντιστών. Μετά την ισχυροποίηση και την κεραυνοβόλα προέλασή του το 2014, όταν είχε κυριεύσει αχανείς τομείς της επικράτειας του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας, το ΙΚ είδε το αυτοανακηρυγμένο «χαλιφάτο» του να καταρρέει, δεχόμενο πολλαπλές επιθέσεις και στις δυο χώρες. Όμως, παρότι οι ιρακινές αρχές ανακήρυξαν τη «νίκη» τους επί του ΙΚ στα τέλη του 2017, πυρήνες τζιχαντιστών συνεχίζουν να εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις εναντίον του στρατού και της αστυνομίας, ιδίως σε επαρχιακές και απομακρυσμένες ζώνες, μακριά από μεγάλες πόλεις.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass