Η μέρα των εξετάσεων μετατράπηκε σε τραγωδία

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2024 8:31

ΤΖΟΣ

Μετά την πρώτη ώρα μαθήματος, η Τσιντέρα Ντένις, 16 ετών, ετοιμαζόταν να επιστρέψει μαζί με συμμαθητές και συμμαθήτριές της στην τάξη, για τις εξετάσεις του τέλους του τριμήνου στο σχολείο της, στην Τζος, στην κεντρική Νιγηρία. Μερικές στιγμές αργότερα, το κτίριο κατέρρευσε. Βρέθηκε παγιδευμένη, κάτω από τα συντρίμμια. Όπως κι άλλοι μαθητές και μαθήτριες, που προσπάθησαν να προστατευθούν καταφεύγοντας κάτω από τα θρανία τους, η Τσιντέρα ήταν τυχερή στην ατυχία της. Η κατάρρευση του σχολείου Saint Academy στοίχισε στη ζωή σε 22 μαθητές και μαθήτριες. Δεκάδες άλλοι, όπως εκείνη, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Τα 22 θύματα ήταν όλα «μαθητές και μαθήτριες», δήλωσε στο AFP η Γιοχάνα Άουντα, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών (NEMA), προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έλαβαν τέλος. Ο νιγηριανός Ερυθρός Σταυρός μολαταύτα ανέφερε χθες μέσω X ότι εκπαιδευτικός και μαθητής εξακολουθούν να αγνοούνται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass