ΗΠΑ: Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΜΟΣΧΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2024 8:40

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Την εγκατάσταση νέων συμβατικών πυραύλων καθώς και πυραύλων Cruise επί γερμανικού εδάφους, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στις δυνατότητες αποτροπής της Ρωσίας, αποφάσισαν Βερολίνο και Ουάσινγκτον.

Με κοινό ανακοινωθέν από το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι δύο πλευρές διευκρινίζουν ότι αρχικά θα πρόκειται για προσωρινή εγκατάσταση, στόχος, ωστόσο, είναι οι πύραυλοι, μελλοντικά, να εγκατασταθούν μονίμως στη Γερμανία.
Οπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν, στο μέλλον θα μεταφερθούν στη Γερμανία και υπερηχητικά όπλα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της ανάπτυξης. «Η άσκηση με αυτές τις προηγμένες δυνατότητες θα καταδείξει την αφοσίωση των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ και τη συμβολή τους στην ολοκληρωμένη αποτροπή στην Ευρώπη», αναφέρουν οι δύο χώρες.
Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung, αυτές οι δυνατότητες αφορούν οπλικά συστήματα που καλύπτουν εμβέλειες από 240 έως 460 χλμ., αλλά ακόμα και εμβέλειες από 1.300 έως 2.500 χλμ., για τους πυραύλους τύπου Tomahawk.Το σχετικό ανακοινωθέν της Συνόδου αναφέρει ότι «στόχος είναι να τεθεί σε πιο μόνιμη βάση η υποστήριξη ασφαλείας της Ουκρανίας και με τον τρόπο αυτό να διασφαλιστεί μια βελτιωμένη, προβλέψιμη και συνεκτική υποστήριξη», ενώ τονίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα υποστηριχθεί και ο μετασχηματισμός των ουκρανικών δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας και θα καταστεί επομένως δυνατή η περαιτέρω διασύνδεση της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass