ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Παγκόσμια κατακραυγή για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2024 8:51

ΚΙΕΒΟ
Οργή έχει προκαλέσει η επίθεση της Ρωσίας στο νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο, στην Ουκρανία, όπου δύο άτομα σκοτώθηκαν, τουλάχιστον επτά έχουν εντοπιστεί τραυματίες (μεταξύ αυτών παιδιά), ενώ γίνονται έρευνες για ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια.

Οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, με τη συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για την Ουκρανία, Ντενίζ Μπράουν, να δηλώνει: «Καταδικάζω με ισχυρό τρόπο τις ρωσικές επιθέσεις κατά διαφόρων ουκρανικών πόλεων, μεταξύ των οποίων το Κίεβο, που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς. Είναι ασυνείδητο να σκοτώνονται και να τραυματίζονται παιδιά σε αυτόν τον πόλεμο». Παράλληλα, η ίδια θύμισε ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο προβλέπει ειδική προστασία για τα νοσοκομεία, καθώς και ότι «οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται».
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ
«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας και ιδιαιτέρως στο νοσοκομείο παίδων Okhmatdyt του Κιέβου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter. Στην Ιταλία, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου». «Είμαι συγκλονισμένος από τις εικόνες των βομβαρδισμών στο Κίεβο, οι οποίοι έπληξαν επίσης ένα νοσοκομείο Παίδων. Εγκλήματα πολέμου που πρέπει να καταδικαστούν από σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα» έγραψε ο Ταγιάνι σε ανάρτησή του στο twitter, προσθέτοντας: «Η ιταλική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της Ουκρανίας και του λαού της». Ο Ζελένσκι με ανάρτησή του τόνισε πως η Ρωσία «πρέπει να πληρώσει για τις πράξεις τρόμου που διέταξε ο Πούτιν. Κάθε φορά που προσπαθούμε να μιλήσουμε μαζί τους για ειρήνη, απαντούν με επιθέσεις σε σπίτια και νοσοκομεία. Ζητάμε επείγουσα σύσκεψη στον ΟΗΕ λόγω των επιθέσεων της Ρωσίας από τις οποίες χτυπήθηκε και νοσοκομείο Παίδων» έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος από την Πολωνία. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, υποδέχτηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για τη μελλοντική ειρήνη στην Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας», μετά την υπογραφή συμφωνίας για την ασφάλεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass