ΜΠΑΪΝΤΕΝ: Παραμένω αφοσιωμένος στην κούρσα

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2024 8:41

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους Δημοκρατικούς συναδέλφους του ότι παραμένει «σταθερά αφοσιωμένος» στην κούρσα του 2024 για τον προεδρικό θώκο. Με αυτόν τον τρόπο ο Μπάιντεν επεδίωξε να διαλύσει τις ανησυχίες τους ότι το κόμμα θα μπορούσε να χάσει τόσο τον Λευκό Οίκο, όσο και το Κογκρέσο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Δεν πηγαίνω πουθενά», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην εκπομπή Morning Joe του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC. Ορισμένοι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσαν τον Μπάιντεν, ηλικίας 81 ετών, να τερματίσει την προεκλογική εκστρατεία, κατά τη διάρκεια της οποίας βρίσκεται πλέον σε μόνιμη άμυνα, μετά το δύσκολο ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. Μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχε έκτοτε δεν κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος στο ερώτημα των Δημοκρατικών εάν ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να νικήσει ή να αντέξει άλλα τέσσερα χρόνια στην προεδρία της χώρας. Οι συζητήσεις ήταν βέβαιο πως θα ενταθούν, όταν οι βουλευτές επέστρεψαν χθες στο Καπιτώλιο. Ορισμένα σημαίνοντα στελέχη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κάλεσαν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας προχθες, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, αν και άλλα είπαν πως συνεχίζουν να στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Σε μια επιστολή προς τους Δημοκρατικούς, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είπε πως γνωρίζει τις ανησυχίες τους, όμως είναι καιρός για συσπείρωση. «Το ερώτημά του πώς να προχωρήσουμε μπροστά έχει τεθεί κατ’ επανάληψη για πάνω από μία εβδομάδα. Και είναι καιρός να βάλουμε τέλος σε αυτό», γράφει ο Μπάιντεν. «Έχουμε μια δουλειά. Κι αυτή είναι να κερδίσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ». Ο Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει τις συναντήσεις με ψηφοφόρους σε εκκλησίες, γραφεία συνδικαλιστικών ενώσεων και άλλους χώρους τις επόμενες ημέρες, λένε αξιωματούχοι της κυβέρνησής του. Την ίδια ώρα, σκοπεύει να βρίσκεται σε επικοινωνία με βουλευτές που γνωρίζει εδώ και δεκαετίες, λένε, καθώς προσπαθεί να τους καθησυχάσει. Ένας ολοένα κι αυξανόμενος αριθμός Δημοκρατικών βουλευτών δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους ότι τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου, αλλά και οι ανησυχίες για την ηλικία του και την ικανότητά του θα μπορούσαν να πλήξουν το κόμμα στις σχεδόν είκοσι πιο ανταγωνιστικές κούρσες για τη Βουλή. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θεωρείται ως η πιθανότερη διάδοχος, εάν τελικά ο Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass