Παίρνουν «φύλλο πορείας» για Ουκρανία

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2024 8:51

ΜΟΣΧΑ
Η απότομη μείωση του αριθμού κρατουμένων οδήγησε σε κλείσιμο ορισμένων αποικιών κρατουμένων στη Ρωσία, και η αιτία για αυτό είναι ο πόλεμος που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Από το καλοκαίρι του 2022, οι Ρώσοι στέλνουν μαζικά κρατούμενους στο μέτωπο. Αρχικά, τη στρατολόγηση κρατουμένων είχε αναλάβει η μισθοφορική οργάνωση Wagner, ενώ τώρα το έργο της συνεχίζει το υπουργείο Αμυνας. Οσοι μένουν στις φυλακές, μεταφέρονται σε άλλες αποικίες κρατουμένων, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Το BBC και ο ιστότοπος Mediazona απόκτησαν πρόσβαση σε έγγραφα που αφορούν τις αποζημιώσεις 5 εκατομμυρίων ρουβλίων που καταβάλλονται σε περίπτωση θανάτου συμβασιούχου της Wagner. Ο κατάλογος αυτός με τα προσωπικά στοιχεία 19.547 μισθοφόρων της Wagner που σκοτώθηκαν είναι η πιο σημαντική πηγή πληροφοριών για τις απώλειες της μισθοφορικής οργάνωσης, που ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό των ρωσικών απωλειών στον πόλεμο της Ουκρανίας. «Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις», γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC, «γνωρίζουμε τους αριθμούς της στρατιωτικής ταυτότητας και την ημερομηνία θανάτου τους».
Η έρευνα των δύο μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι λόγω της έλλειψης κρατουμένων στην περιοχή Κρασνογιάρσκ έκλεισαν όχι μόνο η φυλακή αυστηρού καθεστώτος ΙΚ-7 στο Αρέισκι, αλλά και η φυλακή ΙΚ-16 στον οικισμό Γκρομάντσκ . Συνολικά, αυτά τα δύο ιδρύματα της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας είχαν σχεδιαστεί για 2.409 κρατούμενους.
Παράλληλα, αναμένεται να κλείσουν η αποικία-καταυλισμός αρ. 10, τμήματα της αποικίας-καταυλισμού που ανήκουν στις σωφρονιστικές αποικίες IK-31 και IK-5, καθώς και το νοσοκομείο στην αποικία κρατουμένων IK-5.Η έρευνα διαπιστώνει πως σύντομα θα κλείσουν και άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα, σε άλλες περιοχές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass