ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ευθανασία για 29χρονη με κατάθλιψη

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2024 7:45

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Μια σωματικά υγιής Ολλανδή πέθανε με ευθανασία λίγο μετά τη συμπλήρωση των 29 ετών, επειδή δεν ήθελε να ζήσει με κατάθλιψη και άγχος.

Η Zoraya ter Beek, η οποία έπασχε επίσης από οριακή διαταραχή προσωπικότητας και τραύμα, αποφάσισε ότι ήθελε να πεθάνει αφού πάλευε με προβλήματα ψυχικής υγείας για πάνω από μία δεκαετία, ενώ ισχυριζόταν ότι καμία θεραπεία δεν την είχε βοηθήσει.
Πέθανε στις 13:25 τοπική ώρα στις 22 Μαΐου - 20 ημέρες μετά τα γενέθλιά της - με τη βοήθεια του Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Ευθανασίας, αναφέρεται σε ανάρτηση στο ιστολόγιο που μοιράστηκε ένας φίλος της. Ένα tweet που μοιράστηκε ένας άλλος φίλος με το όνομα Martin ανέφερε ότι η Beek πέθανε «με ανθρώπινο τρόπο». Στους ανθρώπους που πεθαίνουν με ευθανασία χορηγείται συνήθως ένα βαρβιτουρικό διάλυμα που σταματά την καρδιά τους, αν και η μέθοδος θανάτου της Beek δεν έχει κοινοποιηθεί.
Πέθανε «με έναν αξιοπρεπή θάνατο, τον οποίο λαχταρούσε για χρόνια λόγω αφόρητης ψυχολογικής ταλαιπωρίας», σύμφωνα με τη νεκρολογία που δημοσίευσε η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad. Η Beek ήταν με τον φίλο της όταν πέθανε, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατό της.
Η Beek, η οποία κατάγεται από τη μικρή ολλανδική πόλη Oldenzaal, είχε μιλήσει ανοιχτά για την επιθυμία της να πεθάνει και μοιράστηκε δημόσια τις ελπίδες της να πεθάνει με ευθανασία τον περασμένο Οκτώβριο.
Η 29χρονη, η οποία γιόρτασε τα γενέθλιά της στις 2 Μαΐου, είπε ότι είχε μια καλή ζωή - αλλά ότι δεν ήταν αρκετή για να ζήσει.
«Έχω ένα σπίτι. Δύο χαρούμενες γάτες. Και έναν σύντροφο που με αγαπάει πολύ και τον αγαπώ κι εγώ. Έχω τα πάντα. Αλλά αυτό το ‘όλα’ δεν είναι αρκετό για να ζήσω». Ο σύντροφος της Beek υποστήριξε την επιθυμία της και ήταν στο πλευρό της όταν πέθανε.
Ο λογαριασμός της στο X έκλεισε και εναπόκειτο στον φίλο της Martin (@tintal1971 στο X) να ανακοινώσει τον θάνατό της. Ο Μάρτιν έγραψε την Τετάρτη: «Για όσους την αποκάλεσα μπλόφα για όσους θεώρησαν ότι ήθελε να τραβήξει την προσοχή. Συγχωρέστε τον εαυτό σας και καθίστε σε μια γωνία. Αναρωτηθείτε, είστε μέρος του προβλήματος ή μέρος της λύσης;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass