ΠΟΥΤΙΝ:

Προέλαση σε όλα τα μέτωπα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2024 8:20

ΜΟΣΧΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι οι ρωσικές δυνάμεις βελτιώνουν τις θέσεις τους καθημερινά κατά μήκος του μετώπου στην Ουκρανία και ότι η προέλαση εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία έχει απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις σε καίρια σημεία κατά μήκος της γραμμής του μετώπου τους τελευταίους μήνες, παρά τη βοήθεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.
Ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον νέο υπουργό Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ, τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σοϊγκού και κορυφαίους στρατηγούς, δήλωσε ότι το έργο τού στρατού «εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο» που εγκρίθηκε από το Γενικό Επιτελείο.
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΪΓΚΟΥ
«Όσο πιο αποτελεσματικά εργάζεστε στην πρώτη γραμμή τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα ειρηνικά» είπε ο Πούτιν στους στρατηγούς. «Αυτό είναι που πάντα επιδιώκαμε και πάντα μιλούσα γι’ αυτό».
Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Σοϊγκού για το έργο του στο υπουργείο Άμυνας, είπε ότι «πολλά πράγματα δεν ήταν σαφή πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών» και ότι ο Σοϊγκού θα τον βοηθήσει να διαχειριστεί τον στρατιωτικό τομέα και τον τομέα ασφαλείας του κράτους.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ
Μιλώντας για τον Μπελούσοφ, τον νεοδιορισθέντα υπουργό Άμυνας, ο οποίος φορούσε κοστούμι, ο Πούτιν είπε ότι τον διόρισε λόγω της αύξησης των δαπανών για την άμυνα και την ασφάλεια, οι οποίες, όπως είπε, θα ανέλθουν στο 8,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ή λίγο περισσότερο. Αυτό εξακολουθεί να είναι κάτω από το επίπεδο του 13% επί Σοβιετικής Ένωσης, στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Βαλέρι Γκεράσιμοφ, συμμετείχε στη συνάντηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass