Το VMRO εξασφάλισε 58 έδρες

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2024 8:57

ΣΚΟΠΙΑ
To VMRO-DPMNE εξασφάλισε 58 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη  στη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή. Δεύτερο, με 19 έδρες, ήρθε το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι.

Το απερχόμενο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι κέρδισε 18 έδρες. Τέταρτος, με 13 έδρες, ήρθε ο συνασπισμός τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων με την επωνυμία «Αξίζει», ενώ από 6 έδρες καταλαμβάνουν το εθνικιστικό, φιλορωσικό κόμμα «Αριστερά» και το νεοσύστατο κόμμα «Ξέρω» του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι.
Σημειώνεται ότι η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας απαρτίζεται από 120 βουλευτές.
Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Αύριο Κυριακή θα συνέλθει, στις 12 το μεσημέρι, σε σώμα η νέα Βουλή ενώπιον της οποίας θα ορκιστεί το απόγευμα η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, η οποία από βδομάδα θα καλέσει τον νικητή των εκλογών για να του αναθέσει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι προανήγγειλε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass