ΟΗΕ

Ψήφισμα για πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2024 8:19

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Ενα ψήφισμα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την επέκταση των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση.

Αναλυτικά, 143 χώρες ψήφισαν υπέρ, εννέα κατά ενώ 25 απείχαν. Στην ψηφοφορία, αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της Παλαιστίνης να γίνει το 194ο μέλος του σώματος, γεγονός που σημαίνει ότι μια παλαιστινιακή υποψηφιότητα για ένταξη θα προωθηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να «επανεξετάσει το θέμα ευνοϊκά».
Η αμερικανική αποστολή σημείωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν πληροί τα κριτήρια για την ένταξη στον ΟΗΕ και ότι το ψήφισμα δεν επιλύει ανησυχίες που είχαν εκφραστεί κατά το παρελθόν σχετικά με την ένταξη της Παλαιστίνης.
Η Παλαιστίνη κατέχει επί του παρόντος καθεστώς παρατηρητή στο διεθνές όργανο, γεγονός που της επιτρέπει να συμμετέχει σε συναντήσεις για θέματα που αφορούν την Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή.
Οι ΗΠΑ είχαν τονίσει, πριν την ψηφοφορία, ότι σε περίπτωση που υιοθετηθεί το ψήφισμα, θα ασκήσουν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Το ψήφισμα θα μπορούσε να διευρύνει το δικαίωμα της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Εθνη να συμμετέχει με εκπροσώπους που θα μπορούν να λάβουν τον λόγο σε συνεδριάσεις για όλα τα θέματα, αλλά χωρίς δικαιώματα «πλήρους μέλους» στις ψηφοφορίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass