ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο να ηγείται της ΕΚΤ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2024 7:35

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους εργαζομένους της ΕΚΤ ανέφερε ότι με βάση έρευνα που διεξήγαγε, η πλειοψηφία των εργαζομένων εκτιμά ότι η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγείται της ΕΚΤ.

Η έρευνα του Οργανισμού Διεθνών και Ευρωπαϊκών Δημόσιων Υπηρεσιών (IPSO) έδειξε ότι η εμπιστοσύνη του προσωπικού σε ολόκληρη την ηγετική ομάδα της ΕΚΤ είναι χαμηλότερη από ό,τι πριν από έναν χρόνο, με σχεδόν το 60% να έχει αρνητική άποψη.
Η έρευνα του συνδικάτου, που συμπίπτει με το μέσο της οκταετούς θητείας της Λαγκάρντ ως προέδρου και η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, έδειξε ότι τα θέματα που απασχολούσαν περισσότερο τους εργαζομένους της ΕΚΤ είναι ζητήματα όπως οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας. Ωστόσο, ο IPSO τόνισε ότι περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα εξέφρασαν αμφιβολίες για τις επιδόσεις της Λαγκάρντ στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, πρωταρχικό στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράπονα για οργανωτικά ζητήματα ήταν μια σταθερά στις έρευνες του IPSO υπό τους δύο άμεσους προκατόχους της Λαγκάρντ, του Μάριο Ντράγκι και του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, αλλά οι δύο τελευταίοι είχαν θετικές αξιολογήσεις από το προσωπικό για τις επιδόσεις τους ως κεντρικοί τραπεζίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass