ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Οπισθεν οι αντάρτες, ανάσανε ο Σούνακ

*«Πράσινο φως» από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο «Νομοσχέδιο Ρουάντα»

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2024 7:50

ΛΟΝΔΙΝΟ
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ επέζησε μιας δύσκολης ψηφοφορίας αναφορικά με το σχέδιο αποστολής ορισμένων αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα.

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο εγκρίθηκε στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της νομοθετικής διαδικασίας στη Βουλή των Κοινοτήτων με τους πολιτικούς σχολιαστές να κάνουν λόγο για «ανακούφιση» του Σούνακ μετά την εσωκομματική ανταρσία που αντιμετώπισε και το ενδεχόμενο πιθανής εξέγερσης από τη μετριοπαθή και τη δεξιά πτέρυγα των Συντηρητικών.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου είχε κρίνει τον περασμένο Νοέμβριο παράνομο κρίνοντας «μη ασφαλή τρίτη χώρα» την Ρουάντα.
Οι «ανταρτες» εκαναν πισω
61 βουλευτές από την πιο δεξιά πτέρυγα των Τόρηδων υπερψήφισαν χθες τουλάχιστον μία από τις προτεινόμενες τροπολογίες που αποσκοπούσαν στην αυστηροποίηση του νομοσχεδίου, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα προσφυγών από μεμονωμένους μετανάστες κατά της απέλασής τους στη Ρουάντα. Αλλά η πλειοψηφία απέρριψε όλες τις τροπολογίες στην τελική ψηφοφορία του νομοσχεδίου στην αρχική του μορφή και μόνον 11 βουλευτές των Τόρηδων το καταψήφισαν.
Το νομοσχέδιο πέρασε τελικά με 320 ψήφους υπέρ και 276 κατά. Αλλά η αμφιλεγόμενη μεταναστευτική πολιτική στην οποία ο Σούνακ έχει στοιχηματίσει την εξουσία του εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολιτικά και νομικά εμπόδια, ενώ θα ακολουθήσει ψηφοφορία στην ελεγχόμενη από το κυβερνών κόμμα Βουλή των Λόρδων, όπου ενδέχεται να γίνει νέα προσπάθεια τροποποίησής του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass