Αυξάνονται παγκοσμίως τα κρούσματα

* Σαρώνει η υποπαραλλαγή JN.1 κορονοϊού

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2024 8:17

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων) των ΗΠΑ δημοσίευσε μόλις στις 5 Ιανουαρίου 2024 ενημερωτικό σημείωμα όπου αναφέρει ότι η δραστηριότητα του COVID-19 συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς ο επιπολασμός της υποπαραλλαγής JN.1 αυξάνεται.

Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου η JN.1 εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει περίπου 62% (εύρος 55%-68%) από όλες τις παραλλαγές SARS-COV-2, με αύξηση από τον εκτιμώμενο επιπολασμό 44% (εύρος 39%-50%) πριν από δύο εβδομάδες. Το CDC παρατηρεί επίσης αύξηση του επιπολασμού της JN.1 στους διεθνείς ταξιδιώτες και στα επίπεδα των ιογενών λυμάτων, καθώς και στις περισσότερες περιοχές παγκοσμίως. Οι νέες διαγνώσεις COVID-19, οι νοσηλείες και οι θάνατοι έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, όμως λοιμώξεις από τον COVID-19 προκαλούν πλέον λιγότερο συχνά σοβαρότερες νοσήσεις απ’ ό,τι νωρίτερα στην πανδημία. Τα επίπεδα μόλυνσης που μετρήθηκαν με τη χρήση των λυμάτων και της θετικότητας των διαγνωστικών τεστ, τα οποία καταγράφουν τόσο συμπτωματικές όσο και ασυμπτωματικές λοιμώξεις, είναι υψηλότερα από το προηγούμενο έτος (που σήμερα εκτιμάται ότι είναι ~ 27% και ~ 17% υψηλότερα, αντίστοιχα). Τα επίπεδα ιού των λυμάτων, ειδικότερα, έχουν αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες.
Συγκριτικά, η ιατρική παρακολούθηση της COVID-19, όπως τα ποσοστά επίσκεψης σε τμήματα επειγόντων περιστατικών, έχουν επίσης αυξηθεί, αλλά σε μικρότερο βαθμό και παραμένουν 21% χαμηλότερα απ’ ό,τι το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, ο αριθμός των νοσηλειών COVID-19 είναι 22% χαμηλότερος συγκριτικά με το προηγούμενο έτος και το ποσοστό των συνολικών θανάτων που σχετίζονται με το COVID-19 είναι 38% χαμηλότεροι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass