Στο Ισραήλ οι 12 όμηροι που απελευθέρωσε χθες η Χαμάς

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ 30 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ * ΠΙΘΑΝΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2023 8:20

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Στο έδαφος του Ισραήλ έφτασαν χθες βράδυ οι 12 όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε η διοίκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Εξ αυτών, δύο Ταϊλανδοί απελευθερώθηκαν εκτός του πλαισίου της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων, διευκρίνισε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν χθες βράδυ είναι δέκα γυναίκες, εκ των οποίων μία ανήλικη (17 ετών). Εξ αυτών, τέσσερις γυναίκες έχουν διπλή υπηκοότητα: δύο με αργεντίνικη, μία με αυστριακή και μία με φιλιππινέζικη.
ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ 30 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Στο μεταξύ λίγο αργότερα τριάντα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, όλοι τους γυναίκες και νέοι κάτω των 19 ετών, απελευθερώθηκαν  από τις ισραηλινές φυλακές, αφότου η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ απελευθέρωσαν δέκα Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η σωφρονιστική υπηρεσία του Ισραήλ.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε πλάνα στα οποία διακρίνεται το λεωφορείο που μετέφερε τους Παλαιστίνιους να αναχωρεί από τη φυλακή Όφερ με προορισμό την πόλη Μπεϊτούνια της Δυτικής Όχθης.
Καθημερινά, από την περασμένη Παρασκευή, η Χαμάς απελευθερώνει περίπου 10 Ισραηλινούς ομήρους, γυναίκες και παιδιά που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από το Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα, οι ισραηλινές αρχές απελευθερώνουν τριπλάσιο αριθμό Παλαιστίνιων κρατουμένων
ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ
Παράλληλα, όλο και πιο κοντά φαίνεται να είναι μία διήμερη επέκταση της εκεχειρίας Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με δηλώσεις αιγυπτιακών πηγών ασφαλείας στην εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed και τις οποίες μεταδίδει η ισραηλινή Haaretz.
Η νέα επέκταση της συμφωνίας Ισραήλ και Χαμάς θα ισχύσει για ακόμα 2 ημέρες με τους αρχικούς όρους, δηλαδή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους αλλά και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους, σύμφωνα με τη Haaretz.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αξιωματούχοι από το Ισραήλ έχουν επιβεβαιώσει μόνο ότι υπάρχει πρόταση για 2ήμερη επέκταση της συμφωνίας αλλά δεν έκαναν λόγο ότι όντως συμφώνησαν με τη Χαμάς και αρκέστηκαν να πουν ότι «την εξετάζουν».
Παράλληλα χθες έγινε διαδήλωση για μια οικογένεια που κρατείται από τη Χαμάς, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος 10 μηνών που είναι και ο μικρότερος αιχμάλωτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass