Συγκίνηση για την επανένωση οικογενειών

Συγκλονιστικές αφηγήσεις ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς

Δημοσίευση: 26 Νοε 2023 8:06

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συγκινητικές είναι οι εικόνες της επανένωσης παιδιών από το Ισραήλ που κρατούσε ομήρους η Χαμάς με τις οικογένειές τους.
Τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων ένα ηλικίας 2 ετών, και έξι ηλικιωμένες γυναίκες άνω των 70 ετών συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των ομήρων που απελευθερώθηκαν προχθές, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.


Χθες , το Νοσοκομείο Παίδων Schneider έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά από φωτογραφίες και βίντεο των 4 παιδιών.
Οι πιο πρόσφατες ανήκουν στην Ντόρον Άσερ και τις δύο μικρές της κόρες, την 4χρονη Ραζ και τη 2χρονη Αβίβ που επανενώθηκαν με τον σύζυγο και πατέρα τους Γιόνι. Σε βίντεο διακρίνεται ο Γιόνι να κρατά σφιχτά τη γυναίκα και τα παιδιά του. «Σας έλειψα; Σκεφτόσασταν τον μπαμπά;» ρωτάει τα κορίτσια. Η Ραζ λέει στον πατέρα της ότι ονειρευόταν να πάει σπίτι. «Το όνειρό σου έγινε πραγματικότητα», της απαντάει ο Γιόνι. «Σύντομα θα πάμε σπίτι. Είμαστε εδώ για να σε ελέγξουν οι γιατροί και μετά θα πάμε σπίτι».
Η μητέρα με τις δύο της κόρες συνελήφθησαν από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ βρίσκονταν στο ασφαλές δωμάτιο του σπιτιού της γιαγιάς τους στο Κιμπούτς Νιρ Οζ. Η μητέρα της Ντόρον Εφράν Κατζ σκοτώθηκε στην επίθεση-σοκ των τρομοκρατών.
Νωρίτερα σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ιατρικό Κέντρο Schneider, φαίνεται ο 9χρονος Οχάντ Μουντέρ να τρέχει σε έναν διάδρομο και να πέφτει στην αγκαλιά του πατέρα του. Ο Οχάντ αφέθηκε ελεύθερος μαζί με την 55χρονη μητέρα του Κέρεν Μουντέρ και τη γιαγιά του Ρούτι Μουντέρ, 78 ετών. Ο σύζυγος της Ρούτι, Αβραάμ Μουντέρ παραμένει στη Γάζα.
Ο Οχάντ έγινε εννέα ενώ ήταν όμηρος στη Γάζα και διοργανώθηκαν εκδηλώσεις σε ολόκληρο το Ισραήλ για να τιμήσουν τα γενέθλιά του.
Καθώς είναι λάτρης των κύβων Ρούμπικ, οι υποστηρικτές του δημιούργησαν το πορτρέτο του για το παζλ ενώ έκαναν εκστρατεία για την απελευθέρωσή του. Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έδειχναν να λύνει έναν κύβο στο νοσοκομείο, υπό την επίβλεψη στρατιωτών των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.
Στη δημοσιότητα δόθηκε από το ίδιο νοσοκομείο και φωτογραφία της 5χρονης Εμίλια Αλόνι να πέφτει στην αγκαλιά της γιαγιάς της. Η Εμίλια και η μητέρα της Ντανιέλ κρατήθηκαν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας για 49 ημέρες.
Σημειώνεται τέλος ότι νωρίτερα χθες είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από δύο ηλικιωμένες που βρέθηκαν ξανά με τις οικογένειές τους, και συγκεκριμένα από την 85χρονη Γιάφα Αντάρ και την 78χρονη Μαργκαλίτ Μόουζες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass