ΡΩΣΙΑ:

Το Yπ. Δικαιοσύνης «διώκει» το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2023 8:24

ΜΟΣΧΑ
Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την απαγόρευση του «διεθνούς κινήματος ΛΟΑΤΚΙ» λόγω «εξτρεμισμού», σε ακόμα μία ένδειξη της υπερσυντηρητικής στροφής στη Ρωσία που επιταχύνθηκε μετά την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.


Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο δεν διευκρινίζει αν στοχοποιεί γενικά το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλο τον κόσμο ή μία ή περισσότερες υπάρχουσες οργανώσεις και μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για διευκρινίσεις. Πάντως, το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει στις 30 Νοεμβρίου αυτό το αίτημα απαγόρευσης.
Το υπουργείο ανέφερε ότι «κατέθεσε διοικητικό αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο […] προκειμένου να καταχωρήσει ως εξτρεμιστικό το διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ και να απαγορεύσει τις δραστηριότητές του στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Από την πλευρά τους, οργανώσεις επέκριναν την ανακοίνωση του Yπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ακολουθεί εδώ και χρόνια μια πολιτική που χαρακτηρίζεται «ομοφοβική και τρανσφοβική» από πολλούς εκπροσώπους της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και ΜΚΟ. Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές αρχές πολλαπλασίασαν τα συντηρητικά μέτρα κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, λέγοντας ότι θέλουν να εξαλείψουν συμπεριφορές τις οποίες χαρακτηρίζουν «αποκλίνουσες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass