ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Εκκληση για άμεσο τερματισμό των επιχειρήσεων

Το Ισραήλ προσφέρθηκε να απομακρύνει μωρά από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Δημοσίευση: 13 Νοε 2023 7:45

ΡΙΑΝΤ

Μουσουλμανικές και αραβικές χώρες, που συνεδρίασαν στη Σαουδική Αραβία, απηύθυναν έκκληση για άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα, απορρίπτοντας το ισραηλινό επιχείρημα της αυτοάμυνας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη σύνοδο κορυφής, καλείται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ερευνήσει «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ».
Εν τω μεταξύ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως είναι έτοιμες να απομακρύνουν μωρά από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, όπου Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν πως δύο νεογέννητα πέθαναν και δεκάδες άλλα κινδυνεύουν, καθώς έχουν τελειώσει τα καύσιμα για τις γεννήτριες του νοσοκομείου και σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή. Καθώς η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται, η μεθοριακή αρχή της Γάζας ανακοίνωσε πως το πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα ανοίξει και πάλι για να περάσουν κάτοχοι ξένων διαβατηρίων. Η Ιορδανία έριξε επίσης από αέρος και άλλη βοήθεια σε νοσοκομείο εκστρατείας στο θύλακα.
Σε συνέντευξη Τύπου αργά προχθες  το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε τους θανάτους άλλων πέντε Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως 46 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί αφότου άρχισαν οι χερσαίες επιχειρήσεις τους εκεί. Ο Νετανιάχου δήλωσε πως δεν θα συζητήσει τις λεπτομέρειες οποιασδήποτε ενδεχόμενης συμφωνίας, η οποία, σύμφωνα με το δίκτυο N12 News, θα περιλαμβάνει 50 ως 100 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους που θα αφεθούν ελεύθεροι κατά διαστήματα, στη διάρκεια μιας τριήμερης ως πενθήμερης παύσης των μαχών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Ισραήλ θα απελευθερώσει από την πλευρά του γυναίκες και ήσσονος σημασίας Παλαιστίνιους κρατουμένους και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει να περάσουν καύσιμα στη Γάζα, ενώ επιφυλάσσεται του δικαιώματος να επαναλάβει τις μάχες.
Στο Τελ Αβίβ, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση υποστήριξης των οικογενειών των ομήρων. Κάτοικοι της Γάζας είπαν ότι ισραηλινά στρατεύματα, τα οποία άρχισαν τον πόλεμο για την εξάλειψη της Χαμάς μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτής της τελευταίας στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, συγκρούσθηκαν στη διάρκεια της νύχτας με ενόπλους της Χαμάς μέσα και γύρω από την Πόλη της Γάζας όπου βρίσκεται το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Γάζας.
Ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση μωρών από το νοσομείο, έπειτα από αίτημα του προσωπικού του Αλ Σίφα. Ο αλ-Κίντρα είχε πει πως υπάρχουν εκεί συνολικά 45 μωρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass