ΓΑΖΑ

Σε κίνδυνο 39 μωρά χωρίς οξυγόνο και φάρμακα

Εκκληση Σίσι για άμεση κατάπαυση του πυρός *Διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη ζητά ο Ερντογάν *Το Ισραήλ ανέλαβε τον έλεγχο 11 στρατιωτικών θέσεων της Χαμάς

Δημοσίευση: 12 Νοε 2023 7:36

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε χθες πως 39 μωρά κινδυνεύουν να πεθάνουν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και εν μέσω έλλειψης οξυγόνου και φαρμάκων.

Το υπουργείο έστειλε ανακοίνωση όπου διορθώνει δηλώσεις της υπουργού Υγείας, Μάι αλ Κάιλα, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και στην οποία είπε πως «39 βρέφη πέθαναν στο παιδιατρικό τμήμα επειδή δεν ήταν δυνατό να τους χορηγηθούν οξυγόνο ή φάρμακα και το ηλεκτρικό κόπηκε».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες έγινε γνωστό ότι οι επιχειρήσεις στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στο θύλακα, διακόπηκαν επειδή εξαντλήθηκαν πλήρως τα καύσιμα. «Ως αποτέλεσμα, ένα νεογέννητο μωρό πέθανε μέσα στη θερμοκοιτίδα, όπου βρίσκονται 45 μωρά», δήλωσε στο Reuters ο Ασράφ Αλ-Κίντρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα. Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, για τις οποίες κάτοικοι είπαν πως όλη τη νύχτα έδιναν μάχες με ενόπλους της Χαμάς μέσα και γύρω από την πόλη της Γάζας όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΙΣΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι έκανε έκκληση για άμεση βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις».
«Οι πολιτικές συλλογικής τιμωρίας των ανθρώπων στη Γάζα... είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την αυτοάμυνα ή άλλους ισχυρισμούς. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε κατά την ομιλία του στην έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
Στη δική του ομιλία στη σύνοδο κορυφής, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.
«Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
ΕΛΕΓΧΕΙ 11 ΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε χθες πως έχει πάρει τον έλεγχο 11 στρατιωτικών θέσεων στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της χερσαίας εκστρατείας.
Ο στρατός ανέφερε επίσης ότι χτύπησε και άλλες σήραγγες και ύποπτους τρομοκράτες στο παλαιστινιακό έδαφος στη διάρκεια της νύχτας, ενώ το πολεμικό ναυτικό επιτέθηκε σε αποθήκες όπλων της Χαμάς αργά την Παρασκευή.
Τα πυρά ρουκετών από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ συνεχίστηκαν χθες με τις σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού να ηχούν σε μια μεθοριακή κοινότητα κοντά στη Γάζα.
Το Ισραήλ αναθεώρησε προχθές προς τα κάτω τον επίσημο εκτιμώμενο απολογισμό των νεκρών από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, σε περίπου 1.200 ανθρώπους από περισσότερους από 1.400.
Η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα έχει σκοτώσει 11.078 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, και έχει τραυματίσει πάνω από 27.490 ανθρώπους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass