ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Επεισόδιο κυβερνοασφάλειας αναστάτωσε αρκετά λιμάνια

Δημοσίευση: 12 Νοε 2023 8:02

ΣΙΔΝΕΫ
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε χθες ένα «σημαντικό» συμβάν κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει αρκετά λιμάνια της χώρας τα οποία διαχειρίζεται ο όμιλος DP World Australia.

Η κυβέρνηση συντονίζει την απόκριση σε ένα «σημαντικό συμβάν κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει αρκετά αυστραλιανά λιμάνια», ανέφερε η Αυστραλή υπουργός Εσωτερικών Κλερ Ο’Νιλ στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), χωρίς να διευκρινίζει πόσες λιμενικές υποδομές έχουν επηρεαστεί.
Η Καμπέρα συνεργάζεται με τη λιμενική διαχειρίστρια εταιρεία προκειμένου να «εκτιμηθεί το μέγεθος του επηρεασμού», πρόσθεσε.
Η DP World Australia εκμεταλλεύεται τερματικούς σταθμούς για εμπορευματοκιβώτια στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και το Φρίμαντλ.
Το αυστραλιανό Κέντρο κυβερνοασφάλειας συμβουλεύει τη λιμενική διαχειρίστρια εταιρεία και της «παρέχει τεχνική βοήθεια» ανέφερε ο εθνικός συντονιστής κυβερνοασφάλειας, Ντάρεν Γκόλντι, στο X.
«Η διακοπή είναι πιθανό να συνεχιστεί αρκετές ημέρες και θα επηρεάσει την κυκλοφορία προϊόντων στην είσοδο και στην έξοδο της χώρας».
Η εθνική Υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και ένας οργανισμός συντονισμού, που συγκαλείται από την κυβέρνηση σε περιπτώσεις κρίσεων, θα συνέλθουν σημερα, Κυριακή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας ξεκίνησε έρευνα, διευκρίνισε ο Ντάρεν Γκόλντι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass