Σε κλοιό πυρών τα νοσοκομεία της Γάζας

«ΑΜΑΧΟΙ ΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ» ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2023 7:20

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Χιλιάδες άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, στην πόλη της Γάζας, τράπηκαν σε φυγή έπειτα από σειρά πληγμάτων που δέχθηκαν οι εγκαταστάσεις.

Το Associated Press μετέδωσε ότι χιλιάδες εκτοπισμένοι τράπηκαν σε φυγή έπειτα από εκρήξεις στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νοσοκομείο φιλοξενούσε σχεδόν 80.000 ανθρώπους.
Μερικοί από αυτούς που τράπηκαν σε φυγή είπαν ότι έμειναν πίσω μόνο μερικές εκατοντάδες βαριά τραυματισμένοι ασθενείς και γιατροί.
Υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γάζας δήλωσαν ότι πλήγματα πραγματοποιήθηκαν κοντά σε τέσσερα νοσοκομεία τη νύχτα και τα ξημερώματα της Παρασκευής. Δήλωσαν ότι πύραυλοι έπεσαν στην αυλή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, τις πρώτες πρωινές ώρες, προκάλεσαν ζημιές στο ινδονησιακό νοσοκομείο και φέρεται να πυρπόλησαν το παιδιατρικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Nasser Rantissi.
Τα νοσοκομεία, που είναι γεμάτα με εκτοπισμένους, ασθενείς και γιατρούς, βρίσκονται στη βόρεια Γάζα. Tο Ισραήλ ισχυρίζεται ότι εκεί κρύβονται οι μαχητές της Χαμάς, σημειώνοντας ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η Χαμάς κρύβεται μέσα και κάτω από νοσοκομεία και ότι έχει δημιουργήσει ένα κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα, ισχυρισμός που η ισλαμιστική οργάνωση και το προσωπικό του νοσοκομείου απορρίπτουν.
Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση της Χαμάς, μετέδωσε ότι από το πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα υπάρχουν 13 νεκροί. Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας είπε στο Associated Press ότι διενεργείται έλεγχος και ότι τα αρχικά ευρήματα έδειξαν ότι το χτύπημα στο Αλ-Σίφα ήταν αποτέλεσμα λάθους της Χαμάς.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα δήλωσε το απόγευμα ότι περίπου 50 πτώματα έχουν μεταφερθεί εκεί μετά τον βομβαρδισμό. Νωρίτερα, μιλώντας στο Reuters, ο Μοχάμαντ Αμπου Σελμέγια έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς από ισραηλινό πλήγμα στο σχολείο Αλ Μπουράκ.
Το γραφείο Τύπου της Χαμάς ανακοίνωσε ότι «πολλά ισραηλινά άρματα έχουν πάρει θέση σε απόσταση 200 μέτρων από το σχολείο Αλ Μπουράκ, στον δρόμο Αλ Νασρ και περικυκλώνουν τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής».
Το υπ. Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της επίθεσης -στις 7 Οκτωβρίου- έως και σήμερα έχουν πεθάνει 11.078 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4.506 παιδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass