IDF:

«Εσπασε» η πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς

ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑΛΙΓΙΑ *ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2023 8:14

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
«Τα χερσαία στρατεύματα “διέσπασαν” την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς». Το παραπάνω τόνισε αργα χθες βράδυ ο διοικητής της 162ης Μεραρχίας των IDF, επισημαίνοντας πως οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρίσκονται αυτή τη στιγμή βαθιά μέσα στη Γάζα, «στις πύλες της πόλης της Γάζας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ιτζίκ Κοέν τόνισε ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, «καταστρέψαμε μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της Χαμάς, επιτεθήκαμε στις στρατηγικές εγκαταστάσεις της, όλη τη συστοιχία εκρηκτικών της, τις υπόγειες σήραγγές της και άλλες εγκαταστάσεις που καταστρέψαμε πλήρως».
ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΑΜΠΑΛΙΓΙΑ
Την ίδια ώρα σημειώθηκε δεύτερο χτύπημα των Ισραηλινών στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια μέσα σε 24ώρες, μετά τους νυχτερινούς βομβαρδισμού.
Στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια πολυκατοικίες κατέρρευσαν, ολόκληρες οικογένειες σκοτώθηκαν. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν τούνελ που βρίσκονταν κάτω από τον προσφυγικό καταυλισμό και στα οποία κρύβονταν οι μαχητές της Χαμάς. Υποστήριξαν ότι η κατάρρευση των τούνελ προκάλεσε και την κατάρρευση των κτιρίων στον καταυλισμό.
ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
Για τουλάχιστον 50 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από τη χθεσινή επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια κάνουν λόγο Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι Υγείας ενώ η Χαμάς μιλάει για 400 νεκρούς. Το Ισραήλ παραδέχεται το χτύπημα και τονίζει πως κάτω απο τον καταυλισμό υπήρχαν τούνελ στα οποία κρύβονταν ηγετικά στελέχη της Χαμάς. Στόχος τους ήταν ο διοικητής της Χαμάς Ιμπραήμ Μπιάρι, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση των επιθέσεων στο Ισραήλ
ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΡΑΦΑ
Την ίδια ώρα, οι πρώτοι πολίτες από τη Γάζα, κάτοχοι ξένων διαβατηρίων και τραυματίες, πέρασαν από το μεθοριακό πέρασμα στη Ράφα προς την Αίγυπτο. Τουλάχιστον 320 κάτοχοι διαβατηρίων εξωτερικού πέρασαν χθες στην Αίγυπτο από τη Γάζα, σύμφωνα με τρεις αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας και έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο.
ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Σύσσωμος ο αραβικός κόσμος αντιδρά με οργή, στο διπλό χτύπημα του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, όπου δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ
Λίγο νωρίτερα ο πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγε έδινε διαφορετική εικόνα. Είπε ότι οι Μουτζαχεντίν αντιστέκονται σθεναρά και ότι πολύ σύντομα θα ανακοινώσουν μεγάλο αριθμό νεκρών Ισραηλινών.
Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προκαλεί αιματοχυσίες με στόχο να καλύψει τις ήττες του στο έδαφος και το αποτέλεσμα είναι και ισραηλινοί όμηροι να είναι εκτεθειμένοι στο θάνατο και την καταστροφή όπως χθες στην Τζαμπαλίγια. Είπε ότι μόνο με κατάπαυση του πυρός θα έρθει συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων.
Παράλληλα εκπρόσωπος της οργάνωσης ξεκαθάρισε πως θα επαναλάμβαναν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και δύο και τρεις φορές, έως ότου εξοντωθεί το Ισραήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass