Η ΕΕ τριπλασιάζει την ανθρωπιστική βοήθεια

Πάπας Φραγκίσκος: Να δημιουργηθούν διάδρομοι για αμάχους * Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Ισραηλινό ομόλογό του

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2023 7:06

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τριπλασιάσει «αμέσως» τη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής

βοήθειας στη Γάζα κατά 50 εκατομμύρια ευρώ (52,6 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Αυτό θα ανεβάσει το σύνολο σε πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ», είπε μετά από συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Πρόσθεσε ότι αν και «η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στους τρομοκράτες της Χαμάς», το σώμα «εργάζεται σκληρά» για να υποστηρίξει «αθώους πολίτες» στη λωρίδα της Γάζας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Έλι Κοέν. Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς και επανέλαβε την απερίφραστη καταδίκη από την Ελλάδα κάθε τρομοκρατικής δράσης και απάνθρωπης μεταχείρισης. Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, επίσης, τη θέση της Ελλάδας για την ανάγκη ανθρωπιστικής προστασίας των αμάχων. Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για όσους βρίσκονται υπό πολιορκία στη Γάζα, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς. «Ζητώ σθεναρά να μη γίνουν θύματα της σύγκρουσης τα παιδιά, οι ασθενείς, οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες και όλοι οι άμαχοι» ανέφερε κατά την εβδομαδιαία ομιλία του προς τα πλήθη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass