Πυρ ομαδόν κατά Τουρκίας για τη στήριξη στη Χαμάς

ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2023 8:28

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Μια επιστολή, οι συντάκτες της οποίας ζητούν να λογοδοτήσουν τα κράτη που υποστηρίζουν τη Χαμάς, άρχισε να κυκλοφορεί στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη και, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Jewish Insider, έχει ήδη συγκεντρώσει περί τις 50 υπογραφές Αμερικανών βουλευτών προερχόμενων και από τα δύο κόμματα.
Η εν λόγω επιστολή ζητά από τη διοίκηση Μπάιντεν να ασκήσει πιέσεις σε χώρες όπως είναι το Ιράν, το Κατάρ και η Τουρκία για τον ρόλο που εκείνες έχουν διαδραματίσει στηρίζοντας την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.
Πίσω από την εν λόγω πρωτοβουλία λέγεται ότι βρίσκονται βουλευτές όπως οι Δημοκρατικοί Τζος Γκότχαϊμερ και Τζάρεντ Μόσκοουιτς και οι Ρεπουμπλικανοί Ντον Μπέικον και Κλόντια Τένεϊ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστότοπος Jewish Insider, η επιστολή, που άρχισε να κυκλοφορεί την Πέμπτη, απευθύνεται στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον οποίο καλεί «να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διακόψει τις ιρανικές πηγές χρηματοδότησης».
Σύμφωνα με την ίδια επιστολή ωστόσο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει επίσης να ασκήσουν αξιοσημείωτη πίεση στο Κατάρ και στην Τουρκία προκειμένου αυτές οι χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη Χαμάς και να εκδιώξουν από τα εδάφη τους τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς που φιλοξενούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass