«Συγκρατημένες τιμές» στην Ιταλία

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 10% ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2023 10:11

ΡΩΜΗ
Τρίμηνη μείωση τιμών της τάξης του 10% σε είδη πρώτης ανάγκης, ξεκινά από 1η Οκτωβρίου στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας. Η ιταλική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με ενώσεις παραγωγών και με σούπερ μάρκετ της χώρας με στόχο τη μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως του τομέα των τροφίμων. Σύμφωνα με τον Τύπο, οι τιμές πρόκειται να μειωθούν από 1η Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του έτους κατά μέσο όρο κατά 10%.
Οι «συγκρατημένες τιμές» θα ισχύσουν για τρεις μήνες, μέχρι το τέλος του χρόνου, και υπολογίζεται ότι κάθε νοικοκυριό της χώρας θα εξοικονομήσει συνολικά μέχρι 150 ευρώ. Σε μειωμένη τιμή θα πωλούνται, μεταξύ άλλων, το κρέας, το γάλα, η ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το ρύζι, αλλά και πάνες για μωρά και φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση.
Οι καταναλωτές θα μπορούν να ξεχωρίζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, χάρη σε ένα ειδικό αυτοκόλλητο, με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Στα σούπερ μάρκετ που αποφάσισαν να στηρίξουν την όλη πρωτοβουλία, συμπεριλαμβάνονται οι αλυσίδες Pam, Conad, Tigre, Esselunga, Carrefour, Familia και Lidl.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass