ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ

Νεογέννητο εντοπίστηκε νεκρό σε βάρκα με μετανάστες

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2023 9:40

ΡΩΜΗ
Η ιταλική ακτοφυλακή βρήκε ένα νεκρό νεογέννητο σε βάρκα που μετέφερε μετανάστες στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Το μωρό γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του διάπλου και πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του, μετέδωσε το ANSA, προσθέτοντας ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα αγοράκι πέντε μηνών πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στα ανοικτά της Λαμπεντούζα.
Σχεδόν 126.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία από την αρχή του έτους, αριθμός σχεδόν διπλάσιος συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Η Λαμπεντούζα έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, με περίπου 7.000 αφίξεις εκεί μόνο αυτή την εβδομάδα, αριθμός μεγαλύτερος από τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού.
ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων που καταγράφονται στην νότια Ιταλία, υπογραμμίζοντας ότι «η πίεση του μεταναστευτικού είναι αφόρητη».
«Πρόκειται για συνέπειες μιας δυσκολότατης διεθνούς κατάστασης, στην οποία συναντάμε προϋπάρχοντα προβλήματα των αφρικανικών χωρών και μια αυξανόμενη αστάθεια, ιδίως στην περιοχή του Σαχέλ», πρόσθεσε η Μελόνι.
Τόνισε, δε, ότι φαινόμενα όπως ο τζιχαντισμός, ο πόλεμος του σιταριού, πραξικοπήματα και φυσικές καταστροφές, μπορεί να ωθήσουν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στο να θελήσουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, αλλά είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να υποδεχθεί αυτό τον τεράστιο αριθμό».
Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «οι αφίξεις μεταναστών μπορούν να σταματήσουν ενεργοποιώντας και μια ευρωπαϊκή αποστολή -ναυτική αν χρειασθεί- σε συμφωνία με τις χώρες τις βόρειας Αφρικής, για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις των πλεούμενων».
Εξέφρασε την άποψη, δε, ότι «η Ευρώπη πρέπει να δέχεται μόνον όποιον έχει πράγματι δικαίωμα να του χορηγηθεί άσυλο, βάσει των διεθνών συμβάσεων» και ζήτησε να γίνουν «σοβαρές επενδύσεις για την ανάπτυξη στην Αφρική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass