«Μπορεί να χωρίσουμε τους δρόμους μας από την Ε.Ε.»

Αν χρειαστεί, δήλωσε ο Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2023 7:17

ΑΓΚΥΡΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες  πως η Άγκυρα θα μπορούσε, αν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον απ’ αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό απάντησε ο Ερντογάν, όταν ερωτήθηκε για την πρόσφατη υιοθέτηση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει κινήσεις για να πάρει αποστάσεις από την Τουρκία.
«Αν θέλετε να μάθετε την εκτίμησή μου με σαφήνεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αποσχιστεί από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει κινήσεις απομάκρυνσης από την Τουρκία, εμείς θα κάνουμε την αξιολόγησή μας σε σχέση με αυτές τις εξελίξεις και μετά από αυτές τις αξιολογήσεις, μπορούμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν χρειαστεί» ήταν η τοποθέτησή του.
Αναφερόμενος στο ενταξιακό της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, είπε: «Η Σουηδία πρέπει να εκπληρώσει το καθήκον της. Ανεξάρτητα από τις αλλαγές που κάνει στο σύνταγμα ή στο νόμο, αν ενθαρρύνει τους τρομοκράτες να διαδηλώνουν, σημαίνει ότι δεν εκπληρώνει το καθήκον της. Τότε οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρούνται. Όλοι θα πρέπει να εκτιμήσουν τη στάση που τηρεί το κοινοβούλιό μου σε αυτό το θέμα. Τι μας λένε για τα F-16; Ότι δεν μας τα δίνουν πριν το αποφασίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Αν υπάρχει η Βουλή των Αντιπροσώπων εκεί, υπάρχει και το κοινοβούλιο εδώ. Όποια απόφαση παίρνει το κοινοβούλιο είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινοβουλίου μας».
Στην έκθεση, η οποία υιοθετήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται πως η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στον 27μελή συνασπισμό δεν μπορεί να επαναληφθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και η ΕΕ καλείται να διερευνήσει «ένα παράλληλο και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τις σχέσεις της με την Άγκυρα.
«Η ΕΕ προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θα αξιολογήσουμε τις εξελίξεις αυτές και, αν είναι απαραίτητο, θα χωρίσουμε το δρόμο μας από την ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass