Εκπαιδευτικοί αυτοκτονούν στη Ν. Κορέα

ΔΕΧΟΝΤΑΙ BULLYING ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 9:25

Σοκάρει η είδηση πως στη Νότια Κορέα τρεις εκπαιδευτικοί έχουν αυτοκτονήσει μέσα σε διάστημα δύο μηνών εξαιτίας του εκφοβισμού που δέχονται από γονείς των μαθητών τους.


Μάλιστα, χθες οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώστε να απαιτήσουν καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων τους και να διαμαρτυρηθούν για την εκτεταμένη, όπως λένε, παρενόχληση από αυταρχικούς γονείς που έχει οδηγήσει συναδέλφους τους να αυτοκτονήσουν.


Πορεία διαμαρτυρίας για τις αυτοκτονίες
Δεκάδες εκπαιδευτικοί ορκίστηκαν να πάρουν μονοήμερη άδεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας χθες. Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και της σχολικής επιτροπής προσπάθησαν να αποτρέψουν μεγάλες διακοπές των μαθημάτων και υποσχέθηκαν νομικά μέτρα για την καλύτερη προστασία των εκπαιδευτικών.
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έμειναν μακριά από τα μαθήματα δεν ήταν άμεσα σαφής, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα αναμένονταν να κλείσουν επειδή οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι δεν θα εργαστούν.
Οι αρχές δήλωσαν ότι η συλλογική δράση των εκπαιδευτικών για τη διακοπή των μαθημάτων ήταν παράνομη και προειδοποίησαν για πειθαρχικά μέτρα.
Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ διέταξε στελέχη της κυβέρνησής του και αξιωματούχους να ακούσουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και να εργαστούν για την προστασία των δικαιωμάτων τους.
Εκατό καθηγητές δημόσιων σχολείων αυτοκτόνησαν μέσα σε έξι χρόνια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass