Κίνα και Αυστραλία ξαναρχίζουν συναντήσεις

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2023 9:01

ΠΕΚΙΝΟ
Μία αντιπροσωπεία της Αυστραλίας με εκπροσώπους της βιομηχανίας, της κυβέρνησης, ακαδημαϊκών κύκλων, αλλά και του Τύπου και των ΜΜΕ θα επισκεφτεί το Πεκίνο την Πέμπτη (7/9), προκειμένου να δρομολογηθεί ένας κύκλος διαλόγου με Κινέζους ομολόγους τους. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα σταθεροποίησης του πλαισίου των διμερών σχέσεων Αυστραλίας-Κίνας, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Ουόνγκ.
Οι συναντήσεις θα γίνουν μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών, χωρίς τη συμμετοχή υπουργών, ενώ πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση από το 2014, λειτουργώντας ως μία πλατφόρμα συζήτησης ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ωστόσο, οι συναντήσεις σταμάτησαν μετά το 2020.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Αυστραλίας θα είναι ο πρώην υπουργός Εμπορίου Κρεγκ Έμερσον, με τη συμμετοχή της φιλελεύθερης πρώην υπουργού των Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ, ώστε η Αυστραλία να επιδείξει δικομματική πολιτική υποστήριξη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μία ανακοίνωση από το γραφείο της Ουόνγκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass