Ρατσιστικό ξέσπασμα κατά μεταναστών

Επεισόδια από ακροδεξιούς, ζημιές και 13 συλλήψεις στη Λεμεσό

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2023 8:09

ΛΕΜΕΣΟΣ
«Πολεμικό σκηνικό», με δακρυγόνα, κροτίδες, φωτιές και επιθέσεις εναντίον μεταναστών και δημοσιογράφων, επικράτησε στην πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό.
Η πορεία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της επίχωσης από πολίτες που, όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση, ζητούν περισσότερη ασφάλεια από το κράτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε τουλάχιστον πέντε αλλοδαπούς, επενέβη η Αστυνομία κι έγινε ρίψη κροτίδων, ενώ αργότερα επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, με ρίψη δακρυγόνων, κροτίδων, φωτιές και πολίτες έντρομους, να τρέχουν να διαφύγουν από το παραλιακό μέτωπο.
Η αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του philenews, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και κρατούμενος με βραχιολάκι.
Τα επεισόδια καταδίκασε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης τονίζοντας πως «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη με επικίνδυνες και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή».
Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγκάλεσε εκτάκτως χθες σύσκεψη στο Προεδρικό για τα επεισόδια στην οποία επρόκειτο να παραστούν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και όσοι είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη στη Λεμεσό εκ μέρους της Αστυνομίας, δηλαδή ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε γυάλινες προθήκες ξενοδοχείου, κάηκε κουρείο, προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα δύο καταστήματα και κάηκαν τουλάχιστον δύο οχήματα.
Θύμα των επιθέσεων και μία γυναίκα από την Ασία της οποίας κατέστρεψαν το κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε. Η γυναίκα καθόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το κατεστραμμένο κατάστημά της και έκλαιγε λέγοντας πως δεν ξέρει πώς θα μεγαλώσει τα 4 παιδιά της.
Για ντροπιαστικές εικόνες μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι αυτοί που θα αποδειχθεί ότι ευθύνονται θα κληθούν να επωμιστούν και το οικονομικό κόστος των ζημιών που προκάλεσαν.
«Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν, πέρα, από τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε», τόνισε ο Πρόεδρος, σε δηλώσεις του. Τόνισε επίσης ότι τα επεισόδια που σημειώθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού. “Αν όλοι αυτοί που εμπλέκονταν αγαπούσαν ή ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες που πρώτα και πάνω απ’ όλα προσβάλλουν τη χώρα μας”, ανέφερε.
Επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα αυτούς τους έξι μήνες στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, με μείωση αυτών που έρχονται, περισσότερες επιστροφές από αυτούς που φτάνουν στη χώρα , εξέταση 80% περισσότερων αιτήσεων, σημείωσε ότι για το μεταναστευτικό “έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό. Μπορώ να δηλώσω σήμερα, γνωρίζοντας τη σημασία της κάθε λέξης που αναφέρω, ότι θα αντιμετωπίσουμε το Μεταναστευτικό”, υπογράμμισε.
Κληθείς να πει αν η κυβέρνηση θα στηρίξει τα άτομα των οποίων καταστράφηκε η περιουσία, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί συμπαραστάτης, αλλά την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι υπάρχει σχετική πρόνοια στον νόμο, για όσους καταδικαστούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass