ΣΟΥΗΔΙΑ

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση κατά του Πρωθυπουργού

Η ΧΩΡΑ ΣΤΟΧΟΣ «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2023 9:20

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ


Οι Αρχές της Σουηδίας απέτρεψαν σχεδιαζόμενες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, όπως δήλωσε ο ίδιος χθες.
«Λάβαμε γνώση πως σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις απετράπησαν», είπε ο Κρίστερσον σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Νωρίτερα, η υπηρεσία ασφαλείας SAPO ανακοίνωσε πως ανεβάζει το επίπεδο της απειλής εναντίον της Σουηδίας από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα μιας πενταβάθμιας κλίμακας, καθώς αυξάνεται διεθνώς η ένταση για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε διαδηλώσεις στη σκανδιναβική χώρα.
Είναι η πρώτη φορά από το 2016 που η Σουηδία ανεβάζει το επίπεδο απειλής της στην τέταρτη βαθμίδα.
Κάνοντας την ανακοίνωση χθες στη Στοκχόλμη, η Charlotte von Essen, γενική διευθύντρια της SAPO, δήλωσε ότι η Σουηδία γίνεται πλέον στόχος προτεραιότητας για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.
Σημείωσε, πάντως, ότι η αλλαγή στην τρομοκρατική απειλή ήταν μια στρατηγική και μακροπρόθεσμη κίνηση, που δεν συνδέεται με ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Ωστόσο, δήλωσε ότι οι εκστρατείες παραπληροφόρησης, που παρουσιάζουν τη Σουηδία ως ισλαμοφοβική χώρα, συνέβαλαν στην αυξημένη απειλή. Μιλώντας μαζί με τη von Essen, τον υπουργό Δικαιοσύνης Gunnar Strömmer και τον αρχηγό της Αστυνομίας Anders Thornberg, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας δήλωσε ότι οι εμπρησμοί του Κορανίου συνέβαλαν στην αυξημένη τρομοκρατική απειλή. Ένας άλλος παράγοντας, πρόσθεσε, ήταν η απόπειρα δολοφονίας ενός υπαλλήλου του σουηδικού προξενείου στη Σμύρνη της Τουρκίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass