Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξη

Ο 51ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ ΒΑΡΟΝΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ «ΟΤΟΝΙΕΛ»

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2023 9:28

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ


Ο μέχρι πέρυσι αρχηγός του κολομβιανού καρτέλ Clan del Golfo, ο 51χρονος Ντάιρο Αντόνιο Ούσουγα, γνωστός επίσης ως «Οτονιέλ», καταδικάστηκε προχθές από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη να εκτίσει 45 χρόνια κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών. Αφού εκδόθηκε από τις αρχές της Κολομβίας στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2022, ομολόγησε τον Ιανουάριο του 2023 την ενοχή του ως προς την κατηγορία της διεθνούς διακίνησης κοκαΐνης, πιο συγκεκριμένα για την εισαγωγή στην αμερικανική αγορά 96 τόνων κοκαΐνης μέσω κεντρικής Αμερικής και Μεξικού.
Η δικαστής Ντόρα Ιρισάρι, εφαρμόζοντας την εισήγηση του εισαγγελέα, επισήμανε πως πρόκειται «χωρίς αμφιβολία για μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών» που έχουν εκδικαστεί ποτέ από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.
Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια για καθεμιά από τις κατηγορίες που τον βάραιναν, αλλά θα εκτίσει 45 χρόνια κατά συγχώνευση των ποινών. Τον Ιανουάριο δέχθηκε εξάλλου να κατασχεθούν 216 εκατομμύρια δολάρια που αποταμίευσε από την παράνομη δραστηριότητά του. Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ εξέφρασε ικανοποίηση για την καταδίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.
Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τον Ιανουάριο πως, στο πλαίσιο της «στρατιωτικής δουλειάς» του, «διαπράχθηκαν φόνοι» από μέλη της οργάνωσής του, που μετράει ως και 6.000 μέλη και σχηματίστηκε από ακροδεξιούς, πρώην μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων.
Ομολόγησε επίσης πως η συμμορία του «εγγυάτο την ασφάλεια εργαστηρίων και διακινητών ναρκωτικών και επέβαλε φόρους» για την κοκαΐνη που διερχόταν από εδάφη υπό τον έλεγχό της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass