ΝΑΒΑΛΝΙ

Καταδικάστηκε άλλα 19 χρόνια φυλακή

Για την ίδρυση και χρηματοδότηση εξτρεμιστικής οργάνωσης

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2023 9:13

ΜΟΣΧΑ
Νέα ποινή φυλάκισης 19 ετών επιβλήθηκε στον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.
Ο Ναβάλνι κρίθηκε ένοχος για την ίδρυση και χρηματοδότηση εξτρεμιστικής οργάνωσης και δραστηριοτήτων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Εκτίει ήδη ποινή εννέα ετών για παραβίαση των όρων αναστολής, απάτη και ασέβεια προς το δικαστήριο. Οι κατηγορίες θεωρούνται ευρέως ως πολιτικά υποκινούμενες. Από τη φυλάκισή του το 2021, ο κ. Ναβάλνι κρατείται σε απομακρυσμένη φυλακή.
Οι Ρώσοι κρατικοί εισαγγελείς είχαν ζητήσει 20ετή κάθειρξη για τον Ναβάλνι σε μια ακόμη πιο περιοριστική «αποικία ειδικού καθεστώτος». Τέτοιες φυλακές προορίζονται συνήθως για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Ρωσίας.
Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την ετυμηγορία, ο Ναβάλνι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα του επιβληθεί μια ποινή φυλάκισης «σταλινικού» τύπου, σχεδιασμένη για να φοβίσει άλλους πιθανούς αντιφρονούντες.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΕ
Άμεση ήταν η αντίδραση του Σαρλ Μισέλ στη νέα καταδίκη του Αλεξέι Ναβάλνι, χαρακτηρίζοντάς την αυθαίρετη και απαράδεκτη.
«Η τελευταία ετυμηγορία σε μια ακόμη εικονική δίκη κατά του Αλεξέι Ναβάλνι είναι απαράδεκτη. Αυτή η αυθαίρετη καταδίκη είναι η απάντηση στο θάρρος του να μιλάει κριτικά ενάντια στο καθεστώς του Κρεμλίνου. Επαναλαμβάνω την έκκληση της ΕΕ για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Ναβάλνι», έγραψε στο Twitter.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass