Ο (πιθανόν) αρχαιότερος άνθρωπος

Σύμφωνα με ψηφιακή απεικόνιση που δημιούργησαν ερευνητές

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2023 9:40

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Οι επιστήμονες αποκάλυψαν το πρόσωπο αυτού που μπορεί να είναι ο «αρχαιότερος άνθρωπος» που περπάτησε στη Γη, μια γυναίκα που έζησε πριν από 45.000 χρόνια. Επιστήμονες δείχνουν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, γυναίκα που έζησε πριν από 45.000 χρόνια στη σημερινή Τσεχία. Τα χαρακτηριστικά της ζωντάνεψαν από μια διεθνή ομάδα ακαδημαϊκών από τη Βραζιλία, την Αυστραλία και την Ιταλία, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό μοντέλο του σπασμένου κρανίου της.
Τα απολιθωμένα λείψανα που ανασύρθηκαν στην Τσεχία πριν από 70 και πλέον χρόνια αποτελούν μόνο ένα τμήμα του κρανίου.
Ενώ η ομάδα δεν είχε πρόσβαση στο αρχαίο κρανίο, χρησιμοποίησε ήδη καταγεγραμμένες μετρήσεις και εικόνες αναφοράς, τις οποίες οι ερευνητές χρησιμοποίησαν προηγουμένως για να αναδημιουργήσουν το πρόσωπο του Τουταγχαμών φέτος.
Η γυναίκα, που ονομάστηκε Zlatý kůň, ή χρυσό άλογο, ήταν μεταξύ των πρώτων Homo sapiens που έζησαν στην Ευρασία μετά τη μετανάστευση του είδους μας από την Αφρική και το γονιδίωμά της έφερε περίπου τρία τοις εκατό καταγωγή από τον Νεάντερταλ.
Η Zlatý kůň θεωρείται σύγχρονος άνθρωπος, καθώς αυτή η ομάδα είχε πολύ μεγάλους εγκεφάλους σε σύγκριση με τους πρώτους ανθρώπους που προέκυψαν από τους πιθηκοειδείς προγόνους. Η διαδικασία χρήσης εικόνων και καταγεγραμμένων μετρήσεων είναι γνωστή ως ψηφιακής προσέγγισης του προσώπου και χρησιμοποιείται στις εγκληματολογικές μελέτες. Πρόκειται για την πρόβλεψη ενός προσώπου από ένα κρανίο χωρίς προηγούμενη γνώση της πραγματικής εμφάνισης του προσώπου του θανόντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass