ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ρυμουλκείται σε προσωρινό αγκυροβόλιο

Το φλεγόμενο φορτηγό πλοίο με 3.783 οχήματα – εκ των οποίων τα 498 ηλεκτρικά - Η φωτιά ξεκίνησε από μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2023 7:20

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Mετά από τρία 24ωρα αγωνίας οι φόβοι μια καταστροφική βύθιση του φλεγόμενου φορτηγού πλοίου Fremantle Highway ανοικτά των ολλανδικών ακτών υποχωρούν- έστω και λίγο- για πρώτη φορά.


Σύμφωνα με την ολλανδική ακτοφυλακή το φορτηγό πλοίο βρίσκεται τώρα περίπου 23 χιλιόμετρα βόρεια του νησιού Terschelling, οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του έχουν υποχωρήσει, αλλά η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμη.
Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι σταθερή, ενώ το φορτηγό πλοίο πρέπει να είναι άθικτο κάτω από την ίσαλο γραμμή, σύμφωνα με την ολλανδική Υπηρεσία Υποδομών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων Rijkswaterstraat. Το μήκους 200 μέτρων φορτηγό πλοίο πρόκειται να ρυμουλκηθεί εντός του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με τις Αρχές, στόχος είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ζημιές στο περιβάλλον.
Το Fremantle Highway θα ρυμουλκηθεί στη συνέχεια σε ένα προσωρινό αγκυροβόλιο σε απόσταση 16 χλμ. βόρεια του νησιού Schiermonikoog, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει μεταξύ 12 και 14 ωρών. Όπως αναφέρει η Rijkswaterstraat ο χρόνος της ρυμούλκησης εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από τις καιρικές συνθήκες και το αν θα υποχωρήσουν οι καπνοί στο φορτηγό πλοίο. Την Παρασκευή, τέσσερις υπάλληλοι εταιρείας διάσωσης κατάφεραν να ανεβούν στο φορτηγό πλοίο και να ολοκληρώσουν το δέσιμό του. Μόλις το επιτρέψει η κατάσταση το Fremantle Highway θα εγκαταλείψει το προσωρινό αγκυροβόλιό του με στόχο να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι.
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ναύλωσης, υπάρχουν 3.783 νέα οχήματα στο φορτηγό πλοίο, ανάμεσά τους και 498 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημαντικά περισσότερα από τα 25 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά.
«Είναι πολύ πιθανό από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να προκλήθηκε η φωτιά», δήλωσε η ναυτιλιακή εταιρεία K Line με έδρα την Ιαπωνία. Σε ρεπορτάζ του για την έναρξη της επιχείρησης διάσωσης του πλοίου το τηλεοπτικό δίκτυο RTL Nederland ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass