ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο πληθυσμός μειώνεται, αυξάνονται οι αλλοδαποί

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2023 8:21

ΤΟΚΙΟ
Ο πληθυσμός της Ιαπωνίας μειώθηκε με τον πιο ραγδαίο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ ο αριθμός των αλλοδαπών κατοίκων της χώρας κατέρριψε ρεκόρ, πλησιάζοντας τα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα. Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν πως οι ξένοι υπήκοοι διαδραματίζουν ολοένα σημαντικότερο ρόλο στην ιαπωνική κοινωνία, αναπληρώνουν τη συρρίκνωση του πληθυσμού.
Ο πληθυσμός των Ιαπώνων μειώθηκε, για 14η συνεχόμενη χρονιά, κατά περίπου 800.000 ανθρώπους, στα 122,42 εκατομμύρια το 2022, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών. Για πρώτη φορά, ο αριθμός των ιαπώνων εγγεγραμμένων στα δημοτολόγια μειώθηκε και στους 47 νομούς του αρχιπελάγους, κατά τους αριθμούς του υπουργείου.
Ο συνολικός πληθυσμός της Ιαπωνίας υποχώρησε στα 125,41 εκατ., ή κατά 511.000 ανθρώπους. Ο πληθυσμός της Ιαπωνίας είχε φθάσει στην κορύφωσή του το 2008. Έκτοτε συρρικνώνεται, εξαιτίας της χαμηλής γεννητικότητας, που υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό πέρυσι. Ο αριθμός των αλλοδαπών οι οποίοι κατοικούν στην Ιαπωνία ήταν 2,99 εκατ. την 1η Ιανουαρίου, αυξημένος κατά 10,7% σε ετήσια βάση. Το Τόκιο είναι ο τόπος κατοικίας των περισσότερων αλλοδαπών κατοίκων, αποτελούν το 4,2% του πληθυσμού του, είναι αριθμητικά 581.112. Η ιαπωνική πρωτεύουσα ήταν επίσης ο νομός με τη μεγαλύτερη αύξηση του μη ιαπωνικού πληθυσμού πέρυσι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass