Επίθεση με drone στην Κριμαία

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα * Είναι στρατιωτικός στόχος, δηλώνει ο Ζελένσκι

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2023 7:00

ΚΙΕΒΟ

Η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί χθες με ένα drone στην Χερσόνησο

της Κριμαίας, όπως δήλωσε ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης Σεργκέι Αξιόνοφ. Ο ίδιος, είπε ότι η επίθεση είχε ως στόχο υποδομή στην περιοχή του Κρασνοβαρντίσκι, κοντά στο κέντρο της χερσονήσου, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Μέλη των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές συνέπειες», πρόσθεσε ο ίδιος. Η κίνηση των οχημάτων στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη Χερσόνησο της Κριμαίας είχε διακοπεί προσωρινά, όπως ανέφερε  το επίσημο κανάλι Telegram. «Οι αρχές ζήτησαν να παραμείνουν ήρεμοι, από όσους βρίσκονταν στη γέφυρα και στην περιοχή της επιθεώρησης των οχημάτων, αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπηρεσιών ασφάλειας», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Πλέον η κίνηση των οχημάτων στη Γέφυρα της Κριμαίας αποκαταστάθηκε. Εκρήξεις που έγιναν στη Γέφυρα της Κριμαίας τη Δευτέρα, είχαν ως συνέπεια το θάνατο δύο αμάχων, ενώ τμήμα του οδοστρώματος τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η ίδια γέφυρα, είχε επιστρέψει στην κανονική λειτουργία της, μετά τις σοβαρές καταστροφές που είχε υποστεί από μία παρόμοια επίθεση που είχε δεχτεί τον Οκτώβριο.
Ζελένσκι: Στρατιωτικός στόχος η γέφυρα
Υπενθυμίζεται ότι ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι η γέφυρα της Κριμαίας, αποτελεί θεμιτό στρατιωτικό στόχο, σημειώνοντας πως «φέρνει πόλεμο, όχι ειρήνη». Ο Ζελένσκι, ο οποίος εκφράστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την ασφάλεια στο Ασπεν (ΗΠΑ), τόνισε πως η σιδηροδρομική και οδική γέφυρα, που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με την περιφέρεια Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας κι εγκαινιάστηκε το 2018, «δεν είναι απλώς ένας δρόμος εφοδιασμού». «Αυτός είναι ο δρόμος που τροφοδοτεί τον πόλεμο με πυρομαχικά και αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Στρατιωτικοποιεί τη χερσόνησο της Κριμαίας», είπε.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass