ΡΩΣΙΑ

Υπό κρατικό έλεγχο Γαλλικές και Δανέζικες θυγατρικές

Προσωρινά, με Προεδρικό διάταγμα *Η Ουκρανία απέτυχε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές, δήλωσε ο Πούτιν

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2023 7:18

ΜΟΣΧΑ
Το ρωσικό κράτος ανέλαβε τον έλεγχο των ενεργητικών στοιχείων του γαλλικού ομίλου Danone και της δανέζικης εταιρείας Carlsberg στη Ρωσία, καθώς και οι δύο επιχειρήσεις είχαν εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσουν από τη ρωσική αγορά μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα

με το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και το οποίο δημοσιεύτηκε στο επίσημο πόρταλ της κυβέρνησης, το 98,56% των μετοχών της ρωσικής ζυθοποιίας Baltika που ανήκει στην Carlsberg, και δεκάδες χιλιάδες μετοχές της Danone τίθενται «προσωρινά» υπό τον έλεγχο του κράτους.
Πολλά είναι τα διεθνή Μέσα που έχουν ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη ενέργεια της Μόσχας.
ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ
ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Εν τω μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση εδαφών “δεν είναι επιτυχής” και ότι οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έχουν αποτύχει.
Τα σχόλια αυτά έκανε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα. “Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις αμυντικές μας γραμμές…απέτυχαν σε όλη την διάρκεια της επίθεσης”, είπε ο Πούτιν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia-1, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κατάσταση είναι «θετική» για τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο.
“Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται ηρωικά. Απροσδόκητα για τον αντίπαλο, προχωρούν ακόμη και στην επίθεση σε ορισμένους τομείς και καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις”, είπε ο Ρώσος ηγέτης.
Την Παρασκευή, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε «τόσο γρήγορα», διαβεβαιώνοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν άσκησαν πίεση στο Κίεβο για αυτό το θέμα.
Καθοδηγούμενη από τον Ιούνιο με την υποστήριξη των βαρέων όπλων που παραδίδονται από τη Δύση, η αντεπίθεση προχωρά αργά κατά των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν χρόνο να δημιουργήσουν ισχυρές άμυνες, ιδιαίτερα να ναρκοθετήσουν περιοχές, και εξακολουθούν να έχουν σημαντική δύναμη πυρός για να σφυροκοπούν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass