COPERNICUS

Σκόνη από τη Σαχάρα «έπνιξε» τη νότια Ευρώπη

ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2023 10:00

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η ποιότητα του αέρα στη νότια Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία, επηρεάστηκε στην αρχή της εβδομάδας από τη μεγάλη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus.


«Η σκόνη αυτή έχει μια επίπτωση στην ποιότητα του αέρα στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Μεσογείου, κυρίως στην Ισπανία, όπου προβλέπονται υψηλά επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 (σωματίδια διαμέτρου μικρότερης των 10 μικρομέτρων) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μια κορύφωση στην περιοχή σήμερα, 11 Ιουλίου», σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus για την παρακολούθηση της ατμόσφαιρας (CAMS).
«Στις πλέον πληγείσες περιοχές, τα PM10 θα ξεπεράσουν το μέσο όριο 24ωρης έκθεσης των 50 µg/m3 (μέση ετήσια τιμή) που έχει οριστεί για την Ευρωπαϊκή Ένωση γι’ αυτό το είδος των ρύπων», διευκρινίζει το παρατηρητήριο Copernicus.
 «Η μεταφορά σκόνης στην Ισπανία συμπίπτει με ένα κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Τα δύο φαινόμενα ενισχύονται από τον ζεστό αέρα που προέρχεται από τη Σαχάρα», εξηγεί το παρατηρητήριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass