«Σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2023 9:50

ΑΓΚΥΡΑ


Την «οργή» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκέντρωσε η προβολή από τα διεθνή μέσα του ναυαγίου στην Πύλο, εν συγκρίσει με την αντίστοιχη προβολή του θέματος του Ocean Gate, του υποβρυχίου που θα επισκεπτόταν τον Τιτανικό, ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στα γεγονότα που συμβαίνουν στη Γαλλία.
Μιλώντας μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε:
«Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν καταβλήθηκε για να σωθούν οι άνθρωποι (σ.σ. αναφερόμενος στο ναυάγιο στην Πελοπόννησο, όπως είπε) και ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, όσο οι 5 πλούσιοι που πήγαν να δουν τον Τιτανικό. Σύντομα ξεχάστηκε. Αυτά δεν είναι καθόλου ευχάριστα γεγονότα».
ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΚΟΡΑΝΙΟΥ
Όσον αφορά το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία, ο Ερντογάν είπε:
«Όπως το να βάζεις φωτιά σε εκκλησία, συναγωγή ή ναό άλλης πίστης δεν είναι ελευθερία, έτσι δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία στο κάψιμο του Κορανίου». «Όσοι δεν γνωρίζουν το νόμο όταν πρόκειται για την ασφάλειά τους, ξαφνικά θυμηθείτε την ελευθερία της γνώμης όταν πρόκειται για τους ιερούς τόπους των μουσουλμάνων».
ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Όσον αφορά τα γεγονότα στη Γαλλία, ο Ερντογάν δήλωσε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu:
«Η βία γέννησε βία και προκάλεσε τα σημερινά γεγονότα. Σήμερα, όπως συνέβαινε σε όλη την ιστορία, όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες».
«Ελπίζουμε ότι τα τελευταία γεγονότα, τα οποία αντιμετωπίσαμε με ανησυχία, θα τελειώσουν το συντομότερο δυνατόν πριν χυθεί περισσότερο αίμα και μεγαλώσει το σπιράλ της βίας» δήλωσε.
Συνέχισε, δε, λέγοντας: «Ανησυχούμε ότι αυτά τα γεγονότα θα οδηγήσουν σε ένα νέο κύμα πίεσης, εκφοβισμού και τρομοκράτησης κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων».
ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
Σε ό,τι αφορά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, παρόλο που δεν αναφέρθηκε σε αυτήν άμεσα, είπε: «Όλοι πρέπει πλέον να αποδεχθούν ότι η φιλία της Τουρκίας δεν μπορεί να κερδηθεί με το να δημιουργούμε χώρο για τους τρομοκράτες και να παραχωρούμε τις πλατείες της πόλης στους τρομοκράτες». Πρόσθεσε, δε, επ’αυτών: «Όλος ο κόσμος γνωρίζει και πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα παραδοθούμε στην πολιτική των απειλών και προκλήσεων», τόνισε μεταξύ άλλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass