Ινδία: 98 νεκροί από κύμα καύσωνα

ΣΧΕΔΟΝ 45 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2023 8:21

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ
Τουλάχιστον 98 άνθρωποι έχασαν τις ζωές στα δύο πολυπληθέστερα κρατίδια της Ινδίας λόγω ενός μαζικού κύματος καύσωνα που σαρώνει περιοχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες.
Οι θάνατοι καταγράφηκαν στο βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές και στο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας, όπου οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους ηλικίας άνω των 60, που πάσχουν από διάφορα νοσήματα, να μένουν στα σπίτια τους στη διάρκεια της ημέρας. Οι 54 θάνατοι στο Ουτάρ Πραντές αναφέρθηκαν στην περιφέρεια Μπάλια.


Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι από αυτούς που απεβίωσαν, ήταν άνω των 60 ετών και είχαν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας, τα οποία πιθανώς επιδεινώθηκαν από τον καύσωνα.
Το τελευταίο τριήμερο περί τα 300 άτομα στην εν λόγω περιφέρεια της Ινδίας έσπευσαν στα νοσοκομεία για διάφορες παθήσεις που επιδεινώθηκαν από τη ζέστη. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι Αρχές ακύρωσαν τις αιτήσεις αδειών του ιατρικού προσωπικού στην Μπάλια και παρείχαν πρόσθετες νοσοκομειακές κλίνες στην πτέρυγα επειγόντων περιστατικών.
Σύμφωνα με αξιωματούχους οι περισσότεροι από τους ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία είναι ηλικίας 60 ετών και άνω και παρουσιάζουν συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού, διάρροιας, αναπνευστικές δυσχέρειες και προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά.
Στο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας καταγράφηκαν 42 θάνατοι το τελευταίο διήμερο από τον καύσωνα – οι 35 εξ’ αυτών σε δύο νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Πάτνα, όπου νοσηλεύονταν πάνω από 200 ασθενείς. Η Πάτνα κατέγραψε το Σάββατο μέγιστη θερμοκρασία 44,7 βαθμών Κελσίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass