Ο Τραμπ «έχασε» δύο δικηγόρους

ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2023 9:37

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Δύο από τους κορυφαίους δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ παραιτήθηκαν ξαφνικά χθες από την ομάδα της υπεράσπισής του, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο ίδιος ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος και ένας ακόμα στενός του συνεργάτης (ονόματι Γουόλτ Νάουτα) διώκονται για κατηγορίες που σχετίζονται με τον χειρισμό απόρρητων κρατικών εγγράφων.


Ο Τζιμ Τράστι και ο Τζον Ρόουλι, που διηύθυναν τη νομική ομάδα του Τραμπ με έδρα την Ουάσινγκτον για μήνες και παρουσιάζονταν συχνά στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, έκαναν γνωστό χθες ότι στο εξής δεν θα εκπροσωπούν τον Τραμπ σε σχέση με υποθέσεις που ερευνώνται από τον εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.
Σημειώνεται ότι ο Σμιθ ερευνά την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων που βρέθηκαν στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα αλλά και τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ επιχείρησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένας Αμερικανός πρώην πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για διάπραξη ομοσπονδιακών εγκλημάτων.
Στην υπόθεση της Νέας Υόρκης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Τραμπ με τη Στόρμι Ντάνιελς, το 2016, ο φάκελος και το κατηγορητήριο συντάχθηκαν από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης.
Στη σημερινή περίπτωση, το κατηγορητήριο έχει συνταχθεί, επί της ουσίας, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς πρόκειται για ζήτημα που σχετίζεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass