«Μοναδικός νικητής είναι η Τουρκία»

Δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν που εξασφάλισε τρίτη προεδρική θητεία με 52,09% -Κιλιτσντάρογλου: Δεν θα δαμάσει τη βούλησή μας ένας ολιγάρχης

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2023 8:02

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών

εκλογών στην Τουρκία, με 52,09% στο 98,64% των ψήφων, εκλογική νίκη που του εξασφάλισε τρίτη προεδρική θητεία. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη του λαού, δήλωσε ο Ερντογάν και ευχαρίστησε τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν. Ο μόνος νικητής είναι η Τουρκία, τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της αντιπολίτευσης θεωρεί υπεύθυνο τον υποψήφιο Κιλιτσντάρογλου για τις κακές του επιδόσεις. «Το έθνος μας μάς εμπιστεύτηκε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε από την οροφή ενός λεωφορείου που ήταν σταθμευμένο μπροστά από την κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στην οποία είχε συγκεντρωθεί ενθουσιώδες πλήθος. «Θα τηρήσουμε όλες τις υποσχέσεις που δώσαμε στον λαό», τόνισε ο αρχηγός του κράτους δηλώνοντας ότι «κάθε εκλογή είναι μια αναγέννηση». «Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας. Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία. Αντίο Κεμάλ» είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στον αντίπαλο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά την Τουρκία εδώ και είκοσι χρόνια, συγκεντρώνει το 52,1% των ψήφων, έναντι 47,9% του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μετά την καταμέτρηση σχεδόν του 99% των ψήφων με την συμμετοχή να φθάνει στο 85%. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στην Αδριανούπολη, στα τουρκικά παράλια και στην ανατολική Τουρκία. Παρόλο που χθες ήταν μια βροχερή ημέρα στην Κωνσταντινούπολη οι οπαδοί του Ερντογάν βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν με σημαίες και τραγούδια, ένα κλίμα που επικρατούσε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Ο ίδιος ο Ερντογάν στην πρώτη εμφάνισή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στους οπαδούς του με ένα τραγούδι. «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα. Με σεβασμό στο αποτέλεσμα των εκλογών και ανάμεσα σε δύο θρησκευτικές γιορτές γιορτάσαμε μια ημέρα δημοκρατίας για το μέλλον του λαού και των παιδιών μας. Θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία ανήκει σε εμάς. Μοναδικός νικητής είναι η Τουρκία» ανέφερε ο Ερντογάν και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία.
Την πρώτη του τοποθέτηση μετά την ήττα στο χθεσινό δεύτερο γύρο των εκλογών έκανε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «ολιγάρχη». «Δεν μπορούσα να μας επιτρέψω να μας οδηγήσουν στη διχόνοια. Δεν μπορούσα να το αντέξω αυτό, όταν τα ψυγεία των πολιτών ήταν άδεια. Πάντα βοηθούσα για να έχετε ευμάρεια και ευημερία», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Τώρα θέλω να σας ζητήσω κάτι: Για τον εαυτό σας και τις οικογένειές σας, για τον αγρότη και τον βιοτέχνη μας, να συνεχίσουμε τον δημοκρατικό αγώνα. Ζήσαμε την πιο άδικη διαδικασία των τελευταίων ετών. Δεν θα δαμάσει τη βούλησή μας ένας ολιγάρχης».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass