Η αποστολή Ax-2 έφτασε στον ISS

ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2023 8:13

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ένας πύραυλος της εταιρείας SpaceX προσδέθηκε χθες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η αποστολή μετέφερε τέσσερις επιβάτες, μεταξύ των οποίων, και πρώτη φορά, και δύο Σαουδάραβες, που ταξιδεύουν στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής αποστολής της αμερικανικής εταιρείας Axiom Space.


Η επιστήμονας, Ραγιάνα Μπαρνάουι, είναι η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που ταξιδεύει στο διάστημα. Ο συμπατριώτης της, Άλι Αλ Κάρνι, είναι πιλότος μαχητικών αεροσκαφών.
«Ήταν ένα ευχάριστο ταξίδι», σχολίασε η κυβερνήτρια της αποστολής, η Πέγκι Γουίτσον, πρώην αστροναύτισσα της NASA η οποία έχει βρεθεί στον ISS άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. «Αυτή ήταν η ομαλότερη πρόσδεση που έχω βιώσει ποτέ», πρόσθεσε. Το τέταρτο μέλος της αποστολής είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζον Σόφνερ.
Η ομάδα αυτή θα συγκατοικήσει στον ISS με τους επτά αστροναύτες που βρίσκονται ήδη εκεί, τρεις Ρώσους, τρεις Αμερικανούς και έναν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο πύραυλος της SpaceX εκτοξεύτηκε την Κυριακή από τη Φλόριντα και το ταξίδι μέχρι τον ISS κράτησε περίπου 16 ώρες. Η αποστολή αυτή, που αποκαλείται Ax-2, είναι η δεύτερη πλήρως ιδιωτική στον ISS. Τα μέλη της θα μείνουν 10 ημέρες στον σταθμό και σκοπεύουν να κάνουν περίπου 20 επιστημονικά πειράματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass