ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Νέοι περιορισμοί στο δικαίωμα στο άσυλο

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΗΠΑ ΜΕ ΜΕΞΙΚΟ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2023 7:34

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν χθες περισσότερους από 25.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ ταυτόχρονα υιοθέτησαν και νέους περιορισμούς για το δικαίωμα στο άσυλο, λίγες ώρες πριν από την άρση ενός μέτρου που είχε ληφθεί στη διάρκεια της πανδημίας και το οποίο επέτρεπε την άμεση επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών που περνούσαν τα χερσαία σύνορα της χώρας.


Αναμένοντας μια συρροή μεταναστών στα σύνορα, ο δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι η κατάσταση θα γίνει «χαοτική» όταν λήξει η ισχύς του λεγόμενου «Title 42».
Το μέτρο αυτό είχε ληφθεί με σκοπό να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19 και έδινε στις αμερικανικές αρχές τη δυνατότητα να επαναπροωθούν αμέσως όλους τους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων και των αιτούντων άσυλο. Τα τρία τελευταία χρόνια χρησιμοποιήθηκε 2,8 εκατομμύρια φορές.
ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Μεθοριακές πόλεις όπως το Μπράουνσβιλ και το Ελ Πάσο είδαν να φτάνουν στην περιοχή πολλοί επίδοξοι μετανάστες, κυρίως από τη Λατινική Αμερική αλλά επίσης και από την Κίνα, τη Ρωσία ή την Τουρκία. Στο Ελ Πάσο εκατοντάδες άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους, ξαπλωμένοι σε χαρτόνια ή με απλωμένα σεντόνια για να προστατεύονται από τον ήλιο, ενώ κάποια παιδιά ζητιανεύουν. Ο δήμαρχος Όσκαρ Λίζερ αναμένει ένα κύμα 12.000-15.000 ανθρώπων στα τέλη της εβδομάδας.
Για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα αναπτυχθούν περισσότεροι από 24.000 μέλη υπηρεσιών, αντικείμενο των οποίων είναι η διαφύλαξη της τάξης, καθώς επίσης και 1.100 «συντονιστές» της συνοριοφυλακής. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται οι 1.500 στρατιώτες που κινητοποιήθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας, για να ενισχυθούν οι 2.500 που βρίσκονταν ήδη στα σύνορα.
Οι νέοι περιορισμοί θα ισχύουν για τη μεγάλη πλειονότητα των μη Μεξικανών μεταναστών, αφού αυτοί συνήθως περνούν από πολλές χώρες μέχρι να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass